GF-2023 Referat

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

08-APR-2023     |     GENERALFORSAMLING 2023



DAGSORDEN


1.   Velkomst

2.   Valg af to stemmetællere

3.   Valg af dirigent

4.   Bestyrelsens beretning 

5.   Præsentation af forslag til fællesforening for sommerhusforeninger i Varde Kommune

6.   Fremlæggelse af regnskab og budget

7.   Valg af medlemmer til bestyrelsen. På valg er: 

    • Per Toftdahl
    • Anders Grimstrup

    • Allan Nielsen
    • To suppleanter

8.  Valg af to revisorer

9.  Fastsættelse af kontingent

10.  Indkomne forslag

11. Eventuelt



1.   VELKOMST

Generalforsamlingen for Grundejerforeningen Guldvangen blev, som traditionen er, afholdt i Stausø Friskoles hal. Formanden, Allan Nielsen, herefter AN, kunne byde velkommen til mange fremmødte, ca. 120 medlemmer. Traditionen med at starte med Vesterhavssangen til akkompagnement af Halfdan Andersens harmonika gav god stemning fra mødets start.


2.   VALG AF TO STEMMETÆLLERE

Det næste punkt på dagsordenen, valg af stemmetællere og valg af dirigent, var hurtigt overstået. Valgt til stemmetællere blev Morten Meedom og Kay Vejdiksen.


3.   VALG AF DIRIGENT

Dirigenten blev, som vi er har oplevet det gennem mange år, Halfdan Andersen. Han takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet og dermed beslutningsdygtig.


4.  BESTYRELSENS BERETNING

Halfdan gav ordet videre til AN for aflæggelse af beretning. Den forelægger her i referentens udgave:


Vores tidligere formand, Chr. Møller, døde juledag efter længere tids sygdom. Han var en stærkt engageret formand der helt til det sidste fulgte os tæt, han nåede at rose foreningens medlemmer for den solidaritet, der var blevet udvist ved den lokale udvidelse af grundvandssænkningen ved Kirkeflod. AN fulgte op med en tak til bestyrelsen for godt samarbejde og en lyst til at stå sammen om opgaverne.


Strandrensningen vil i år, som sædvanligt finde sted ved Houstrup strand første lørdag efter Kr. Himmelfart, det er den 20. maj kl. 10.00. Der vil være godteposer til børnene, pølser og drikkevarer til øvrige. Det er de tre grundejerforeninger: Sommerhusbyen Houstrup, Frydenlund og Guldvangen, godt hjulpet af kommunen, der står bag.


Udbuddet af huse har været lavt, det betyder en halvering af solgte huse i forhold til året før. Men vi kan alligevel byde velkommen til 24 nye medlemmer.


Vi har en informativ hjemmeside, der sammen med GuldvangsPosten, som udsendes tre gange om året, fastholder god kontakt til medlemmerne. Conny Toftdahl styrer og administrerer både hjemmeside og bladet. Send gerne input og fotos til månedens foto.


Formændene for 6 lokale foreninger mødes årligt. Sidst blev der talt om udbredelsen af lokale lade standere til de mange nye elbiler. Fra kommunen anbefales, at disse standere bliver bredt ud på matriklerne for ikke at overbelaste nettet. Nogle af disse standere kan gøres offentligt tilgængelige via kreditkort, hvor tariffen fastsættes af grundejeren.


I Varde kommune er der 26 grundejerforeninger med ca. 8400 ejere. Kommunen præsenterer sig som en kommune med fokus på turisme og indbyder til bredt samarbejde om at skabe gode rammer for disse gæster. Men vi føler at ejerne af husene - selve grundlaget - tit bliver glemt. Derfor er der blevet taget initiativ til at danne en fælles forening af alle disse grundejerforeninger, som kan give større og reel indflydelse.

I september er det planen at danne denne nye forening. Bestyrelsen har drøftet det og finder at det er en god idé. Det vil dog kræve, at vi her i dag tager en afstemning om det. Derfor har vi indbudt Torben Bøgeskov, der udover at være formand i Frydenlund også repræsenterer os i fællesudvalget. Han vil efter beretningen give en orientering om ovennævnte, så vi kan beslutte os om medlemskab på et mere oplyst grundlag.


Årets økonomi er præget af sammenfald af to store projekter med ny asfalt på stamvejen og gennemførelse af Kirkeflodsprojektet. Resultatet blev omkring 100.000 kr. dyrere end projekteret - en stor del af det stammer fra en ny rørledning under vejen til grundvandssænkningen og fjernelse af de gamle chikaner. Vi var dog så heldige, at priserne var på plads inden priserne på energi og olie gik amok. Kirkeflodsprojektet blev gennemført, endda til en lidt lavere pris end den generalforsamlingen godkendte sidste år. Da bestyrelsen ikke har modtaget ansøgning om nye projekter, vil vi foreslå en nedsættelse af næste års kontingent med 300,00 kr.


Net selskabet Norlys, der står for fibernettet i området, har teknikken samlet i husene ved Hans Hansens vej. Tilsyneladende er der aldrig lavet en formel aftale med grundejerne om disse huse. Norlys vil derfor gerne have en formel tilladelse til at opretholde, benytte og vedligeholde dem. For at få bragt ”orden i penalhuset” er sagen nu videregivet til en landinspektør. Alle omkostninger afholdes af Norlys og foreningen vil få overdraget 20.000 kr., når sagen er gennemført.


Bestyrelsen formidlede et projekt med fældning af træer med Hede Danmark, hvor medlemmerne kunne få fældet træer til en fornuftig pris. Det blev vel modtaget og 45 grundejere fik fældet mere end 700 træer. Der blev jo som nævnt lagt ny asfalt på stamvejen, resultatet er vi tilfredse med. De oprindelige chikaner blev fjernet og vi har som forsøg fået opsat en enkelt typegodkendt chikane til 40 km/t. Vi er i gang med at indhente tilladelser til opsætning af yderligere 4 stk. af valgte model.


Vedligehold af grusvejene har vi fået udført med kommunen som entreprenør i en årrække, vi planlægger at kvalitets- og pristjekke med naboforeninger.


Begge legepladser er blevet gennemgået og der er opsat nye bord- og bænkesæt samt en ny gynge. Toilet- og redskabshus er blevet malet. To af postkassehusene har fået ny flisebelægning, der er blevet sat fjedre på dørene, så de lukker igen, hvis en skulle glemme det.


Grenpladsen på Houstrup vej vil fortsat være åben frem til 16. april 2023. Den længe ventede nye affaldsordning betyder, at vi skal have to nye todelte skraldespande. Miljøstationerne vil blive bevaret. Dette vil først ske i 2024. Vi har konstateret at der bliver opmagasineret grenaffald hos nogle grundejere - vi vil appellere til at bliver fjernet, da det udgør stor brandrisiko.


2022 var ikke et vådt år, men den første måned i 2023 tog revanche med 120 mm. Alligevel var vi forskånet for store vandproblemer. Er der nogle, der påtænker oprettelse af privat dræn, er Aage Siig Christensen fra Vandudvalget til rådighed for en besigtigelse af mulighederne. I efteråret tog vi en tur langs grøfterne for at se på behov for vedligehold. Behovet var beskedent, men der var dog et par eksempler på nedtrådte kanter. Derfor besluttede vi at investere i tre gangbroer, der nu er opsat og efter vores opfattelse falder fint ind i miljøet. Skelgrøfterne i det nordlige område ved Hans Hansensvej og Kirkeflodsgrøften er det sidste store område, der ikke er blevet vedligeholdt gennem mange år. Vi har nu gennemgået det med vores projektleder fra Fuldendt - hans anbefaling er at få oprenset for at undgå at vandet herfra løber ind i sommerhusområdet.


Oplægget er at oprensningen skal ske så skånsomt for miljøet som muligt. I praksis regner vi med at kunne planlægge projektet i år, hvor ejeren af tilstødende område bliver inddraget, samt berørte grundejere bliver orienteret, og så gå til udførelsen i 2024.


AN takkede hermed for ordet og overlod dirigenten mikrofonen.


Halfdan efterlyste kommentarer og spørgsmål. Der blev spurgt til beredskab ved brand og mulighed for opstilling af brandhaner. Der var kommentarer til oprensning af grøfter, her til oprensning af bl.a. grøften fra Peder Larsensvej til Højsvej. Her var svaret, at det ville være en god idé at tage et billede og sende det til bestyrelsen. Der blev spurgt til økonomien ved oprensning af grøfterne, herunder også at tilstødende arealer nord for legepladsen er fredet område. AN svarede, at det netop er det projekteringen skal belyse.


Der var også forslag om etablering af cykelbane på grusvejene, her er svaret at det ikke er muligt ud fra måden vejene vedligeholdes.  Der blev spurgt om Norlys opretter ladestandere. Det vil vi gerne undersøge, men det blev nævnt, at der også er andre udbydere i området.   Endvidere blev støjen fra bump omtalt, dette besvarede AN med, at der er regler for opsætning af bump, men støjen slipper vi nok ikke for.


5.  PRÆSENTATION AF FORSLAG TIL FÆLLESFORENING FOR SOMMERHUSFORENINGER I VARDE KOMMUNE

Forud for afstemningen om, hvorvidt  vi skal være medlem af ny fællesforening havde vi bedt Torben Bøgeskov give et oplæg. Han fortalte at foreningen allerede var startet i 2017 som en overbygning til grundejerforeningerne, men for at få større indflydelse er vi nødt til at formalisere samarbejdet yderligere. Der vil i september blive afholdt stiftende generalforsamling, tidspunktet er valgt fordi generalforsamling i de forskellige foreninger ligger bredt ud over hele året. Der er også meget stor forskel på, hvor store de forskellige foreninger er. Som eksempel kan referenten nævne Gravensbjerg, med så vidt vides 27 medlemmer. Opgaverne er mange, her kan nævnes masseturisme med fare for nedslidning af den sarte natur, også at de store nybyggede udlejningshuse er ødelæggende for de traditionelle udlejningsperioder. Halvdelen af husene bliver ikke lejet ud. Ejernes interesse for fred og ro bliver ikke respekteret.


Mht. kontingent er der blevet foreslået 20 kr. pr. medlem, det vil betyde godt 9.000 kr. for vores forening. Der blev spurgt til, om beslutninger i en sådan forening vil trumfe bestyrelsen her. Det vil det ikke, men der vil jo være mere vægt i ønsker fra en forening med 8.400 medlemmer end fra de enkelte foreninger. Men foreningerne er fortsat suveræne i deres beslutninger og kan frit melde sig ud.


Der blev holdt afstemning om tilslutning til den nye forening, det blev vedtaget med stort flertal.


6. FREMLÆGGESE AF REGNSKAB & BUDGET

Det reviderede regnskab blev herefter gennemgået af kasserer Per Toftdahl (PT). Regnskabet kan studeres på hjemmesiden, men budgetoverskridelsen blev forklaret. Der blev spurgt til udgifter til postkassehusene, her havde der i forbindelse med renovering af vejen været en god anledning til at pynte et par af husene lidt op, da fliserne bar præg af mange års brug.


Regnskabet blev sat til afstemning og vedtaget.

7.   VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN

Herefter var der valg til bestyrelsen. Per Toftdahl (PT), Allan Nielsen (AN) og Anders Grimstrup (AG) blev genvalgt uden at der blev opstillet andre kandidater.


Bestyrelsen foreslog to suppleanter, der forud havde givet tilsagn. Det er Morten Meedom, Peder Larsensvej, 47, tidligere formand for Sommerhusbyen Houstrup og Claus Thomsen Boe, Kirkeflod 54, tidligere meget aktiv medlem af Vandudvalget.

De blev begge valgt.


8.   VALG AF TO REVISORER

Nu skulle vi have valgt to revisorer - her faldt valget på bestyrelsens forslag: Marius Trip, Guldvangen 24 og Bjarne Wølch Rasmussen, Peder Larsensvej.



9.   FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT

Her foreslog bestyrelsen en nedsættelse på 300 kr. til 1.200 kr. pr år. Det blev vedtaget uden de store sværdslag.


10.   INDKOMNE FORSLAG

Der var ikke indkommet forslag.


11.   EVENTUELT

Der blev spurgt, hvorfor låsene var fjernet på postkassehusene. Det blev gjort fordi skiftende bude, der afleverer post, af gode grunde ikke har nøgler.


Conny Toftdahl opfordrede folk til aktivt at bruge hjemmesiden.


Der blev spurgt om man på naturstyrelsens områder måtte grave nogle af de selvsåede planter op. Det spørgsmål har vi haft tidligere og det er et klart, nej, det må man ikke.




 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN


CVR NR. 33798423