01-jun-2018 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

01-JUNI-2018     |     BESTYRELSESMØDE


DAGSORDEN


  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Generalforsamlingen
  4. Orientering
  5. Bordet rundt
  6. Persondatalovgivningen
  7. Økonomi
  8. Guldvangsposten/Hjemmesiden
  9. Veje/stier, Jeppesvej
  10. Legepladserne
  11. Eventuelt


Vi kunne, på grund af det gode vejr, afholde mødet udendørs hos Karen og Egon Ølgod på Jeppesvej.


Det vil være passende her at indskyde, at bestyrelsen efter generalfor-amlingen konstituerede sig uændret som følger: Formand Christian Møller, næstformand Allan Nielsen, kasserer Magnus Andersen, teknisk service Egon Ølgod og referent Anders Grimstrup.


1. VELKOMST

Chrsitian bød velkommen til mødet og nævnte, at han glædede sig over at have truffet et ungt par, der havde købt grund på Højsvej og nu skulle i gang med at bygge sommerhus.


2.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra sidst blev godkendt uden kommentarer.


3.  GENERALFORSAMLINGEN

Der blev ved generalforsamlingen vedtaget et forslag om at medlemmer, der ikke har betalt kontingent, fremover ikke har tale- eller stemmeret ved foreningens generalforsamlinger. Det medfører at vi skal have vores vedtægter opdateret, ændringerne skal godkendes af Varde Kommune.


Vi drøftede en henvendelse vedrørende referatet, der er blevet lagt på hjemmesiden uden blandt andet formandens beretning. Det har dog hidtil ikke været kutyme og det vil vi ikke lave om på. Vi kan kun opfordre medlemmerne til at møde op til generalforsamlingen. Til gengæld vil indlægget fra vandudvalget blive lagt på hjemmesiden.


Eva Brammer har udtalt kritik af, at afstemninger sker ved håndsoprækning, enhver kan jo i princippet række armen op. Vi finder det ikke problematisk, da der ikke har været stemmer imod beslutningerne, men vi vil fremover dog gerne f.eks. bede folk række den udleverede stemmeseddel op.


Endvidere har Brammer spurgt ind til, hvordan foreningen sikrer sig, at der bliver betalt skat af ydelser, der bliver udført i foreningens regi.


I den forbindelse ridsede foreningens formand reglerne op for skattefri godtgørelser for foreningsarbejde i 2018: Tele og internet 2350 kr. Administration 1400 kr. og beklædning 1950.


Hvert medlem af bestyrelsen modtager 1000 kr. om året til dækning af ovenstående poster.


4.  ORIENTERING

Kommunen har fældet en del træer på vores grund ved pumpestationen. Det var godt for tilgængeligheden.


Ejeren af P. Larsensvej 7 vil gerne have godkendelse af byggeri uden for byggefelt, vi anbefaler det.


Egon vil undersøge etableringen af et flislager på Guldvangen, det er ikke godkendt fra vores side.


Vi godkender en henvendelse om at lave et shelter på Hans Hansensvej.


Allan orienterede om kommunens dialogmøde. Han kunne bl.a. fortælle om ”Blå Flag”: Der er rigtig mange restriktioner forbundet med at opnå Blå Flag ved strandene. Allan nævner f.eks. bilkørsel og færdsel med hunde. Vi er ikke i tvivl om, at Houstrup/Lønne har topfine strande, men ingen restriktioner. Det betyder, at Blå Flag ikke er en mulighed her, men bliver som forsøgsordning til Badepunktsflag efter nordisk forbillede.


Fra kommunen er der taget initiativ til at bekæmpe hybenroser i klitterne.


Fra kommunens side blev der klaget over, at de bliver overbebyrdet med mange henvendelser om dispensationer fra sommerhusejere. Allan mener, at kommunen med deres turismestrategi engang imellem glemmer, at grundlaget for turismen netop er ovennævnte husejere. Dette grundlag betragtes af kommunen som en selvfølge.


6.  PERSONDATALOVGIVNINGEN

Persondataloven blev drøftet. Magnus har undersøgt, hvordan foreningen er stillet. Medlemskartoteket ligger jo nu på kassererens private computer. Vi enedes om, at kasserer og næstformand sammen indkøber en computer til foreningen. Dermed vil det være nemmere fremover at overdrage til nye administratorer.


7.  ØKONOMI

Der er ikke det store at sige om økonomien andet end, at det ser fornuftigt ud. Ovennævnte indkøb af computer og lidt investeringer på legepladsen kommer til senere.


8.  GULDVANGSPOSTEN / HJEMMESIDEN

Magnus og Allan, der er involveret i GuldvangsPost og hjemmeside har haft et møde med Conny Toftdahl fra Hans Hansensvej. Conny vil fremover stå for hjemmesiden, hun vil dog benytte sig af en anden designleverandør, men det skulle ikke få synlige konsekvenser.


Allan ønsker at lave en folder, hvor opdaterede vedtægter og praktiske oplysninger med termer fra området kan indføjes. Det kan så udleveres på det kommende års generalforsamling.


9.  VEJE & STIER, JEPPESVEJ

Veje og stier er i god stand, dog har vi en opgave med Jeppesvej. Vi regner med, at vejen bliver udbedret i efteråret 2018. Det er 1475 kvadratmeter asfalt, der skal lægges. Når maskinerne så er i gang, skal svinget ved enden af Guldvangen også asfalteres.


10.  LEGEPLADSERNE

Egon har købt nye bord- og bænkesæt til legepladsen på Jeppesvej, de vil blive opstillet i løbet af juni. Endvidere talte vi om at købe et par mindre fodboldmål, der kan opstilles på tværs af de relativt store baner, vi har. Det vil gøre det sjovere for mindre hold at spille.


Fra bestyrelsen mener vi, at Jeppesvej kræver særlig opmærksomhed på grund af legepladsen ved enden af vejen.


11.  EVENTUELT

Allan fortalte at vandudvalget har udformet konkrete spørgsmål til kommunens folk. Hvor seriøs bliver det taget fra kommunens side, når vandudvalget beder om at få en strækning spulet?


Der vil i løbet af nogle år kunne opstilles værdifulde tabeller ud fra oplysningerne fra de opstillede dataloggere.


Vandudvalget har ønsket en manual for krav til, hvordan der bliver spulet: Altså med hvilken tryk, hvor store spulehoveder og hvor hurtigt de bliver ført frem.


Yderligere ønsker vi en kortlægning af grøfter.


Ved legepladsen har vi erfaret, at det ikke er muligt at få vandet fra den nye faskine til at løbe ind i grundvandssænkningen. Vi vil forsøge at finde årsagen, eventuel ved opgravning. Det kan måske hjælpe at spule med større tryk.


Vi taler om ny mødedato omkring 27. september.


Som referent er jeg efter mødet af en grundejer blevet bedt om, at henstille til rygere og andet godtfolk at tænke på den store brandfare, vi lever med her i området. Appellen lyder: Brug ikke åben ild og kast ikke cigaretskodder, det frembyder en fare for ødelæggende brande. Skodderne der tilsyneladende er langtidsholdbare, er heller ikke noget kønt syn.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423