15-feb-2019 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

15-FEBRUAR-2019     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Godkendelse af referat
  2. Gensidig orientering
  3. Generalforsamling
  4. GuldvangsPosten
  5. Økonomi
  6. Hjemmesiden
  7. Grundvandssænkningen
  8. Vandudvalg
  9. Klipning langs stier
  10. Fællesmødet i Jegum 5. februar 2019
  11. Planlagt folder
  12. Eventuelt

 

 

Mødet blev afholdt hos Anders Grimstrup, Jeppesvej i Lønne.

 

1.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde blev godkendt uden kommentarer.

 

2.  GENSIDIG ORIENTERING

Formand Chr. Møller havde fået et spørgsmål om hunde. Svaret er, at hvis hunde opholder sig udenfor, skal de holdes i snor.

 

Ved Hans Hansensvej er der et defekt brønddæksel. Det vil blive udskiftet indenfor kort tid.

 

En familie har henvendt sig, for at få rådgivning om køb af sommerhus i området, dejligt med interesse for Lønne-området.

 

En lignende sag med en kvinde fra Esbjerg, der ønsker at købe sommerhus med henblik på at bo der hele året, er blevet besvaret af Christian.

 

Formanden har afvist en opfordring til at gå med i et netværk af grundejere for hele Danmark. Det forekommer at være lidt for ambitiøst. Flemming Toft, Højsvej 2 beretter om et initiativ, ”Havmiljøvogter”. Vi tror, at det vil være et godt indlæg ved generalforsamlingen.

 

Vi er blevet opfordret til at indskærpe regler for affyring af fyrværkeri. Risikoen er indlysende for de fleste danskere, men ved udlejning af huse omkring nytår, påhviler der husejerne et ansvar for at få det formidlet. Vi vil lægge det på hjemmesiden.

 

Der har været en henvendelse om opførelse af et udhus, byggefeltet skal respekteres, ellers skal der søges dispensation.

 

Egon har kigget på en brønddæksel ved Hans Hansensvej, der ligger skævt. Han har rettet det, men dækslet er tilsyneladende ikke en del af vores brøndsystem.

 

En grundejer på Jeppesvej bad om rådgivning med vand på grunden, Egon anbefalede et privat dræn.

 

Foreningen bruger Nr. Nebel Sparekasse og fik som følge deraf invitation til deres   jubilæum. Allan deltog og kunne fortælle om et flot arrangement.

 

En grundejer er set i fuld gang med at indhegne hele grunden med væv. Det blev diskuteret. Vi bør kræve deklarationen overholdt. Hvordan skrider vi ind?

 
3.  GENERALFORSAMLING

Til generalforsamlingen, lørdag den 20. april har Egon reserveret lokaler, bestilt brød og kaffe. AV-udstyret blev som så ofte før debatteret. Allan og Magnus vil få indkøbt en USB-fjernbetjening til vores nye computer.

 

Der vil ske indkaldelse til generalforsamlingen med dagsorden og regnskab på sædvanlig vis gennem GuldvangsPosten.

 

Christian Møller, Allan Nielsen og Anders Grimstrup er på valg.

 

4.  GULDVANGSPOSTEN

Allan fortalte i store træk om, hvad der skal bringes i GuldvangsPosten, regnskab og indkaldelse med dagsorden, referater fra fællesmøde og møder i bestyrelsen.

 

Det blev diskuteret om det kunne være en ide at åbne for annoncer i bladet.

 

5.  ØKONOMI

Magnus præsenterede det reviderede regnskab. Han fortalte, at han og formanden, der havde været tilstede, var blevet vejledt om attestation af bilag, det er godt at møde sagkundskab.

 

Der er en del penge på kontoen i øjeblikket, men vi har stadig reparation af Jeppesvej og lidt asfaltarbejde ved Guldvangen som et hængeparti. Det vil også, efter bestyrelsens mening, være godt at skabe lidt luft i økonomien fremover.

 

Magnus havde lavet statistik med salg af huse i vores grundejerforening. Den viser, at der sker noget løbende.

 

6.  HJEMMESIDEN

Allan udtrykte stor tilfredshed med vores hjemmeside, der jo blev ændret for at kunne læses på mobilen. Der var små ændringsforslag, specielt med placering af månedens billede.

 

7.  GUNDVANDSSÆNKNINGEN

Fra Vandudvalgets side er konklusionen, at vi i store træk har løst udvalgets opgave med en hovedledning, der fungerer.

 

Problemerne opstår, når vi skal have vandet ind i hovedledningen. Vi mener, at vi fremadrettet skal tage aktion på konkrete problemer, hvor de opstår.

 

Vi tjekker brøndene en gang om året efter et fastlagt skema. Grøfterne har vi fået registreret og kortlagt med højdekoter. Vi vil gerne have planlagt et årligt gennemsyn sammen med Naturstyrelsen.

 

8.  VANDUDVALG

Ovennævnte fører frem til, at vi fremover planlægger, at møder i Vandudvalget, skal lægges sammen med bestyrelsesmøderne, blot som et selvstændigt punkt på dagsordenen.

 

9.  KLIPNING LANGS STIER

Egon har igangsat et forløb med klipning og flisning langs stierne. Der er foreløbig klippet 1400 meter, det ser rigtig godt ud, men er også en mærkbar udgift. Vi besluttede dog på grund af det gode resultat at fortsætte med de resterende 2300 meter.

 

Egon lovede at sende et par billeder til bladet fra stierne.


10.  a)  FÆLLESMØDET I JEGUM DEN 5. FEBRUAR 2019

Allan orienterede om fællesmødet i Jegum, der dog blev afholdt i Oksbøl, på grund af lokaleproblemer.

 

Formanden Allan Junge havde italesat et reelt problem, der udmønter sig i at Varde Kommune ikke involverer grundejerne i kommunens turismestrategi. Stillet over for problemet viste kommunen en vis imødekommenhed.

 

Det er jo vanskeligt at forestille sig kommunen som et stort turismeområde uden sommerhusejerne.

 

Det er et problem, at nogle grundejerforeninger ikke har tvunget medlemskab, det stiller disse foreninger noget svagere.

 

Vi har oplevet specielt Vandudvalget som et uhyre vigtigt område, hvor kommunen spiller med på holdet.


10.  b)  PLANLAGT FOLDER

I forbindelse med genoptryk af vedtægterne har vi planlagt en tryksag, der er klar til generalforsamlingen. Her ønsker vi at medlemmerne fremover kan få svar og information om spørgsmål, der opstår som beboere i området. Eksempelvis: Hvad er et vaccumtoilet, hvad er en mile, grundvandssænkning og grøfter med mere. I folderen er den seneste justering af vedtægterne også med.

 

Vi glæder os til at udlevere den til generalforsamlingen.

 

11.  EVENTUELT

Vi vil forsøge at holde et møde i uge 13.  


 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423