10-mar-2017 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

10-MARTS-2017     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering
  4. Fællesmødet i Blåvand
  5. Generalforsamling, indkaldelse, dagsorden & dirigent
  6. Revideret regnskab for 2016
  7. Vandudvalget
  8. GuldvangsPosten
  9. Hjemmesiden
  10. Eventuelt

 

 

1.   VELKOMST

Christian Møller kunne byde velkommen til en bestyrelse, hvor alle var mødt.

 

2.   GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra 2. december 2016 blev dernæst godkendt uden kommentarer.


3.    GENSIDIG ORIENTERING       

Grenindsamlingen, der blev udført af kommunen, har for de tilmeldte været et godt tilbud. Dog er det blevet bestemt, at næste indsamling skal ske i foråret 2018, hvilket vil give lodsejerne vinteren til at fælde og beskære.


Kommunen vil derefter vurdere om ordningen skal fortsætte. Økonomien er afhængig af lidt bedre opbakning. Årets indsamling blev benyttet af 92 ud af 3500 mulige husstande.


Fra kommunens side er er planer om, at danne et beredskab, der skal træde til ved kommende større stormfald.


En husejer har til sin store ærgrelse fået stjålet nogle figurer fra terrassen.


Ved vandreture rundt i området ses der en del skilte med ”TIL SALG”. Det er efter vores opfattelse udtryk for en vis dynamik, da vi kan konstatere, at der i 2017 allerede er handlet seks huse og at der i det forløbne år blev handlet i alt 16 huse. Ved en hurtig optælling, kan det konstateres, at 12% af husene er udbudt til salg.


I Guldvangen er der nu 15 huse, der er registreret som ejerens primære adresse.


Optimera i Nr. Nebel har opsagt rabataftalen, der har været gældende i en del år.


Vi har ved flere lejligheder talt om forbedringer på den store legeplads på Jeppesvej, men har hver gang ladet det falde på grund af de meget høje priser på diverse legeredskaber. Egon fik stukket et katalog i hånden og det blev aftalt at lægge noget ind i det kommende års budget.


Den verserende ”Grøftesag”, hvor vi gjorde indsigelse mod kommunens afvisning, er overgået til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Der påregnes en afgørelse inden seks måneder. Til nye læsere kan jeg oplyse, at det drejer sig om en sag, hvor foreningen, for egen regning, iværksatte en opgravning af en tilsandet grøft, da huse i området var truet af opstemmet vand. Foreningen mener, at kommunen er økonomisk ansvarlig for dette projekt, dog foreløbig uden enighed.


Forud for den årlige strandrensning lørdag den 27. maj, har grundejerforeningen i Gl. Houstrup meddelt, at de ikke mere ønsker at medvirke. Christian kontakter Frydenlund for opbakning herfra til en fortsættelse af dette projekt.


På Guldvangen 40 er der gjort indsigelse mod en tilbygning. Indsigelsen er taget til følge og en sokkel skal nu fjernes. En indsigelse mod brug af huset til kursusvirksomhed er stadig under behandling.


En ny ejer af Jeppesvej 100 har kontaktet Allan for rådgivning i forbindelse med høj vandstand på grunden, dog er vandstanden faldende. Allan oplyste, at det vil være forholdsvis nemt at få adgang til nærmeste brønd.


På Hans Hansensvej er der lavet en ulovlig tilslutning af dræn til grundvandssænkningen. Tilslutningen er uden sandfang, det betyder at der kommer sand ud i systemet.

 

4.   FÆLLESMØDET I BLÅVAND

Forud for kommunens dialogmøde med alle grundejerforeninger blev der afholdt et fællesmøde i Blåvand. Allan og Christian deltog i et for dem ikke tilfredsstillende møde. Der var for lidt indhold i mødet og der manglede seriøs forberedelse.


Vi føler, at der er blevet dannet et godt og tillidsfuldt forhold til kommunen her fra Nr. Nebel området.


5.   GENERALFORSAMLING

Forud for den årlige generalforsamling 15. april skal vi nu sørge for rettidig indkaldelse i form af udsendelse af dagsorden og revideret regnskab.


Der er truffet aftale med et emne til dirigent. Egon sørger for de fornødne aftaler med Stausø Friskole om leje af hal, opdækning og indkøb til en forhåbentlig velbesøgt generalforsamling.


Forud for generalforsamlingen mødes bestyrelsen kl. 9.30.


6.     REVIDERETR REGNSKAB 2016

Magnus fortalte om det todelte regnskab, der skyldes særopkrævningen til vandudvalget. Metoden blev valgt, da vi startede vandudvalget, men blev kritiseret på sidste generalforsamling og det har vi så taget ved lære af. Kassereren har svært ved at få armene ned, da alle pengene er gået ind på kontoen.


Magnus vil lave et udkast til budget forud for generalforsamlingen.


7.    VANDUDVALGET

Fra vandudvalget fortalte Allan, at han havde modtaget overskuelige grafer, hvor de mange data fra data loggerne er oversat til mere læsbare kurver. De vil kunne fremvises ved generalforsamlingen.


8.    GULDVANGSPOSTEN

Allan orienterede om, at der vil blive afholdt et møde med kommunen, hvor seks foreninger fra Lønne / Houstrup området er blevet indbudt. Der er punkter, de gerne vil drøfte med disse foreninger? Mon ikke det bliver muligt at høre nærmere om dette.


Vi regner med at have GuldvangsPosten færdigredigeret 24. marts.


9.    HJEMMESIDEN

Magnus oplyser at der ca. 500 besøg på hjemmesiden om ugen, hvilket vi betragter som særdeles positivt.


10.   EVENTUELT

Egon fortalte, at der kun har været positive tilkendegivelser i forbindelse med foreningens tilbageskæring af grene langs vejene.

 

Kommunens tilbud om Flextømning ved renovation kunne vi måske få uddybet ved generalforsamlingen.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN


CVR NR. 33798423