24-nov-2017 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

24-NOVEMBER-2017     |     BESTYRELSESMØDE


DAGSORDEN


  1. Velkomst
  2. Referat af seneste møde
  3. Gensidig orientering
  4. Grøftesagen
  5. Økonomi
  6. Hjemmesiden
  7. GuldvangsPosten
  8. Vandudvalg
  9. Veje & stier
  10. Legepladser
  11. Eventuelt



1.  VELKOMST

Chr. Møller bød velkommen til møde, afholdt i Skodborg, hvor alle var mødt.


2.   REFERAT AF SENESTE MØDE

Referatet fra sidste møde blev godkendt uden bemærkninger.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

Christian lagde ud med at fortælle, at han er blevet kontaktet af Elin Thorup fra Varde kommune. Kommunen udviste interesse for at opdatere cykelruter i vores område. Det blev til, at der vil blive kortlagt tre rute med udgangspunkt fra Houstrup Camping.


På foranledning af, at en grundejer fortæller om, hvor svært det er at finde rundt i skoven ud mod havet, herunder manglende kortmateriale og ingen skiltning, vil Christian og Egon prøve at få lavet nogle foldere og måske bedre skiltningen.


En grundejer på Guldvangen har fået slået græs uden at have bedt om det. Der kan åbenbart let ske misforståelser ved ejerskifte.


Birgitte Kristiansen, formand for Gl. Houstrup, har bragt et ønske om et regulativ for grøfterne op på kommunal politisk plan. Det vil uden tvivl være godt at få det, vi i øjeblikket betragter som en gråzone, bedre formaliseret.


Fra bestyrelsens side er der et ønske om ved næste generalforsamling at få lavet en vedtægtsændring omhandlende bestyrelsens specifikke ansvarsområder. Forslaget skal gøres klar til næste møde.


Guldvangen 40, der har været ejet af en fond, har i høj grad udfordret, hvad sommerhuse kan og bør anvendes til. Deres idé om møde- og kursusvirksomhed gav anledning til protester fra naboer. Fonden har nu valgt at sælge, så der er forhåbentlig skabt ro og måske præcedens i den sag.


Magnus berettede om problemer med en konto i Nr. Nebel Sparekasse, der modtager vore kontingentindbetalinger, men det er nu løst af vores rådgiver.


Magnus udtrykte tilfredshed med de nye tiltag på legepladsen. Rart, når det kommer fra kassereren.


Egon har fjernet et par væltede træer, der spærrede en indkørsel. I den forbindelse talte vi om en anbefaling til grundejere, når de lejer entreprenører til at fælde træer. Indhent flere tilbud! Der er stor forskel på priserne.


Egon undrer sig over at batterierne i hjertestarterne ikke er blevet udskiftet, de skulle jo gerne virke, hvis behovet opstår.


Guldvangen 51 har henvendt sig angående tilstoppet rist i bunden af grøft. Det blev hurtigt udbedret af kommunen.


En anmeldelse fra Guldvangen 51 om oprettelse af sandmile gav anledning til en snak om mulighederne for at orientere grundejere bedre om etablering af dræn og miler.


4.  GRØFTESAGEN

Den ofte omtalte - og gennem en del år verserende - ”grøftesag” er endt med et nederlag til foreningen ved Nævnenes Hus. Da vi er medlem af foreningen ”Danske Vandløb”, vil vi bede dem se på sagen. Kendelsen peger, for os at se, i flere retninger.


5.  ØKONOMI

Magnus udtrykte tilfredshed med økonomien og den lille budgetafvigelse i forbindelse med indkøb af legeredskaber.


6.  HJEMMESIDEN

Magnus oplyste, at der er ca. 2000 besøg på hjemmesiden om måneden. Det ligner et tydeligt sammenfald med antallet af besøg og hvor meget nyt der bliver lagt ud. Der er kommet 27 nye husejere til i løbet af året, der skulle p.t. være 44 huse til salg.


7.  GULDVANGSPOSTEN

Der har været lidt stille om Guldvangsposten i en periode, men der vil komme et nyt nummer i december måned.

Ovennævnte oplysning om antallet af hushandler og hvor mange huse der er til salg vil sikkert interessere mange.


8.  VANDUDVALGET

Vandudvalgets rådgivende ingeniørfirma har skiftet navn til FULDENDT. I den forbindelse er vores særlige rådgiver, Flemming Davidsen, fratrådt. Vi har dog fået ham anerkendt som særlig sagkyndig i vores område fremover. Vi har i forbindelse med Davidsens fratrædelse oplevet dårlig kommunikation med kommunen vedrørende indberetninger om problemer med grundvandet. De foretrækker åbenbart at få anmodning om spulinger fra ingeniørfirmaet.


Vores egne observationer tyder på, at vi har en bedre dræning end tidligere fra området.


I forbindelse med en anmodning om tilladelse til at føre afledning af tagvand til grundvandssænkning var der tvivl, det skal undersøges nærmere.


9.   VEJE & STIER

Bommene ved enderne af stierne er efterhånden ved at være noget forfaldne, de vil løbende blive fjernet.


Begroning langs Guldvangen hindrer vandet i at løbe væk fra kørebanen. Vi skal have kanterne fræset.


Egon har lavet en aftale om græsslåning på boldbanerne ved Jeppesvej.


Vi er enige om, at der skal laves vedligehold af Jeppesvej.


10.  LEGEPLADSER

Renoveringen af legepladsen på Jeppesvej regner vi for at være en succes. Det agter vi at følge op på i foråret med nyt bord og bænkesæt og andre mindre tiltag.


11.  EVENTUELT

Næste møde blev foreløbig fastsat til den 16. februar 2018 hos Magnus i Houstrup.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423