24-Maj-2019 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

24-MAJ-2019     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Evaluering af generalforsamling
  4. Gensidig orientering
  5. Økonomi, herunder ”Arkiv i skyen”
  6. Vandudvalg
  7. GuldvangsPosten / Hjemmesiden
  8. Veje og stier, status på belægning af Jeppesvej

  9. Legepladserne, herunder den årlige strandrensning

  10. Eventuelt

 

 

1. & 2.  VELKOMST & GODKENDELSE AF REFERAT

Allan Nielsen bød velkommen til bestyrelsen, Egon Ølgod havde sendt afbud. Der var ingen kommentarer til referatet fra generalforsamlingen, den blev dermed godkendt.

 

3.  EVALUERING AF GENERALFORSAMLING

Generalforsamlingen forløb i god ro og orden, men vi er ikke helt tilfredse med A/V udstyret, som vi ikke finder helt tidssvarende. Vi talte om muligheden for at afholde det et andet sted, men blev enige om, at den diskussion kan vi tage senere. Der er jo også helt klare fordele ved den nuværende adresse.


4.  GENSIDIG ORIENTERING

Under dette punkt er der tradition for at nævne henvendelser fra husejere i området. Fra H. Hansensvej 44 anmodning om dispensation for anlæggelse af jordvold. Det er dog ifølge byplanvedtægten ikke tilladt i den ansøgte udformning.


Fra Kirkeflod 55 spørges der til regler for bygning af skur, ligeledes spørges der til regler om placering på grund samt regler for tagbelægning på udhuse fra Jeppesvej 62 og Højsvej 9.


Fra P. Larsensvej 61 meddeles det, at en bom for enden af stikvej er rådden, og bør skiftes ud. Det er åbenbart lykkedes en bilist at forcere den omtalte sti. Vores initiativ med at få ryddet op på stierne har også negative konsekvenser.


Fra P. Larsensvej 33 og Guldvangen 4 er den nye formand blevet bedt om at tilsende referatet fra generalforsamlingen. Vi diskuterede det betimelige i at sende referatet ud, det vil kunne resultere i, at der møder færre op til det årlige træf, det ønsker vi jo absolut ikke.


Fra H. Hansensvej 71 er der blevet spurgt, om vi kan henvise til en lokal arkitekt og byggefirma. Vi vil helst undgå at anbefale den ene frem for den anden, men der er mange gode muligheder i nærområdet.


Allan og Anders har deltaget i det årlige dialogmøde med Varde Kommune (VK). Der var deltagelse af grundejerforeninger fra hele kommunen.

For at stå stærkere overfor VK er der blevet dannet et fællesudvalg med Allan Junge fra Vejers som talsmand for foreningerne. Han havde et godt indlæg med de mange - og ofte modstridende interesser - der er mellem husejere og VK. På mødet hørte vi om nye huse med ekstremt mange sengepladser, kan det efter reglerne være med op til 30 sengepladser i ét hus, lød spørgsmålet. Hvordan forholder det sig med de større mængder affald, der genereres med så mange gæster i området? VK satser stærkt på turisme, det er en klar strategi at få så mange overnatninger og dermed potentielle kunder til de tilbud, der er i kommunen. Det blev fremhævet, at VK har flest overnatninger om året i hele landet.


Fra kommunen blev det fortalt, at der til efteråret kommer ny renovationsfirma med mindre biler til indsamling af affaldet, det er jo en fordel på de små veje.


Naturstyrelsen, ved Søren Rask Jessen, har den 18. juni kl. 19.00 indbudt til møde i Oksbøl for at drøfte udvikling i Blåbjerg-området. Det er godt at høre Naturstyrelsen i en mere offensiv udgave, end vi har oplevet hidtil.


5.  ØKONOMI, HERUNDER "ARKIV I SKYEN"

Magnus gennemgik økonomien, hvor oprydning på stierne udgør en stor post. Det er et område, vi ikke tidligere har ofret så mange penge på, men vi finder at pengene er givet godt ud.


Udgifterne til Vandudvalget blev omtalt. Det er hovedsagelig kørselsudgifter til møder og opgaver som registrering af brøndenes tilstand og udskiftning af dæksler.


Web-betaling, hvor ord som One Drive o. lign blev brugt, skulle efter sigende forenkle kontingentindbetalingen og dermed lette kassererens arbejde. Der blev også talt om medlemsregistrering i skyen, men det går i en vis grad hen over referentens hoved, så nok om det.


6.  VANDUDVALG
Jeppesvej 9, Jeppesvej 72 og Kirkeflod 15 har rettet henvendelse til Allan om forskellige problemer med vand. Egon og Allan har forsøgt at løse problemerne.


H. Hansensvej 116 er også ramt af vandproblemer, her er det tilsyneladende tiltrængt med spuling, da der er aflejret okker i rørene.


P. Larsensvej 95 har haft vand under huset, det kan være nødvendigt at undersøge et privat stræk ved stien mellem Frydenlund og Guldvangen.


Kirkeflod 89 har spørgsmål vedrørende vedligehold af nedsivningsanlæg.

De nye grøftekort afslører, at vi på nogle stræk deler grøftestrækninger med Naturstyrelsen. Det vil være interessant at få opklaret, hvordan de forholder sig til oprensning.


7.  GULDVANGSPOSTEN / HJEMMESIDEN

Næste udgivelse af GuldvangsPosten vil udkomme i august, hvor dette referat vil være med.

Der arbejdes med at sørge for, at billeder på hjemmesiden er aktuelle. Det nye format af hjemmesiden giver gode muligheder for at opsøge ”Sidste Nyt” på både telefon og computer.

 

8.  VEJE OG STIER, STATUS PÅ BELÆGNING AF JEPPESVEJ

Der er pt. stadig det store hængeparti med reparation af Jeppesvej. Nu skulle aftalerne være på plads til uge 23. Her indgår også et projekt med asfalt-belægning af stamvejen Guldvangen frem til parkeringspladsen.

Det vil samlet set beløbe sig til op mod 200.000 kr., men ser ud til at være et godt tilbud.

Ved generalforsamlingen hørte vi om et produkt til støvbekæmpelse på veje uden overfladebelægning ved navn Dustex. Vi har hentet oplysninger, der fortæller, at det vil koste omkring 60.000 kr. årligt på vores ca. 30.000 kvadratmeter vejareal.

Disse beløb skal så holdes op mod, hvad det koster at få slæbt vejene - ved brug af ovennævnte produkt skulle det blive overflødigt.

Når vi er i gang med de store udgifter, har vi jo også stamvejen, der inden for en overskuelig fremtid nok skal have ny belægning. Egon vil blive bedt om at indhente tilbud.

 

9.  LEGEPLADSERNE, HERUNDER DEN ÅRLIGE STRANDRENSNING

Vi har indkøbt et par små mål, så der kan spilles bold på tværs af banerne på legepladsen ved Jeppesvej.


Koordineringen af den årlige strandrensning 2019 står ”Sommerhusbyen Houstrup” for. Vores bidrag til arrangementet har været at indhente sponsorgaver. Kommunen bidrager hvert år med traktorer til borttransport af affald.


10.  EVENTUELT

Eventuelt blev hurtigt overstået med et forslag om 20. september 2019 for næste møde.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423