06-Sep-2019 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

06-SEPTEMBER-2019     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering
  4. Økonomi - bankudskrifter
  5. IT & betalingssystem
  6. Vandudvalg
  7. GuldvangsPosten / Hjemmesiden
  8. Veje og stier

  9. Budget 2020

  10. Eventuelt

 

Bestyrelsesmødet blev afholdt hos Egon Ølgod på Jeppesvej i Lønne.


1. & 2.  VELKOMST & GODKENDELSE AF REFERAT

Allan Nielsen bød velkommen til bestyrelsen, alle var mødt til mødet, der var rykket et par uger frem. Referatet blev godkendt, efter en præcisering af, hvordan bestyrelsen har mulighed for kommentarer inden offentliggørelse i GuldvangsPosten.

 

3. GENSIDIG ORIENTERING

Formanden fortalte, at vi siden sidste møde har modtaget 10 henvendelser via mail, dog også nogle via telefon. Her er et uddrag af dem:

  • En grundejer fra Kirkeflod har henvendt sig med oplysninger om, at stien via en ubebygget grund til plantagen/Hundevejen fra stikvejen for enden af Kirkeflod 1 til 23 er nedlagt. Grunden er solgt og efter fældning ved at blive gjort klar til byggeri. Bestyrelsen vil gerne henvise til den officielle adgang ud til plantagen mellem Kirkeflod 71 og 73. Der bliver også spurgt, om der kan være vundet hævd på brugen af stien/gennemgangen. Der skal så vidt vi kan se meget tungtvejende grunde til at vinde hævd, det er vi ikke i nærheden af her. Vi vil ikke foretage os mere i sagen, medmindre der rejses en større debat, men den private ejendomsret skal naturligvis respekteres.

  • En henvendelse gik på det betimelige i, at vi offentliggør adresser på sager, vi har drøftet på vores møder. Vedkommende mener, at uvedkommende kan gøre brug af oplysningerne til skade for grundejerne. Eksempelvis, når vi har talt om problemer med vand på nogle adresser. Vi vil gerne være så åbne som muligt, men respekterer, at vi ikke altid behøver at bringe den fulde adresse.

  • En forespørgsel om gravetilladelse fra Stofa til at føre fiberrør ind til huset er efterkommet. Vi mener dog, at der er gravet masser af fiber ned uden en sådan gravetilladelse.

  • En henvendelse gik på grene lagt som hegn i skel, det er ikke tilladt, primært på grund af brandfaren.

  • En grundejer har problemer med vaccumsystemet. Det er dog ikke noget vi har hørt om siden systemet blev afsyret for nogle år siden. Ved problemer kan man henvende sig til dinforsyning.dk.

  • En forespørgsel fra grundejer på P. Larsensvej om et større fældningsprojekt fik svaret, at vi ikke er glade for at anbefale den ene frem for den anden. Men der er mange gode håndværkere i området.

  • Vores ”nøglemand”, Jens Larsen har ydet hjælp i to tilfælde via XL Outrup. Det ene tilfælde var en mistet postkassenøgle. Den anden var en henvendelse helt fra USA om en postkassenøgle, der var blevet forbyttet.

  • Magnus oplyste, at handlen med huse ligger lidt under det normale niveau, i alt 15 hushandler til nu.

  • Per Toftdahl deltog i et møde i juni med Skov og Naturstyrelsen, hvor der var fokus på området omkring Blåbjerg. To studerende havde lavet et projekt med at gøre området mere attraktivt. Hvad med et udsigtstårn, en anden trappe eller måske en hængebro, mange ting blev bragt på bane.

  • En anden ting af interesse fra mødet var, at forsvaret med de øgede bevillinger vil anlægge kampvognsspor fra Nymindegab i nord og sydpå mod Oksbøl. Sporet vil formentlig blive anlagt i Naturstyrelsens område, men vil sikkert i perioder berøre vores adgang til havet på gåben.


4.  ØKONOMI - BANKUDSKRIFTER

Magnus gennemgik regnskabet, hvor vi har ekstraordinære store udgifter til belægning på Jeppesvej og forlængelsen med asfalt ud mod parkeringspladsen for enden af Guldvangen. Sådan at formand og kasserer fremover kan håndtere betalinger for foreningen måtte hele bestyrelsen underskrive en fuldmagt til vores pengeinstitut, Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn.


5.  IT & BETALINGSSYSTEM

Vi har tegnet abonnement på OneDrive - et IT system, der kort beskrevet handler om at gemme og dele filer online. Det betyder, at de medlemmer af bestyrelsen, der er tilsluttet, har adgang til hinandens oplysninger vedrørende bestyrelsesarbejdet gennem vores mailadresse. Foreningens elektroniske arkiv ligger så fremover i OneDrive. 


Opkrævning af kontingent overgår til en ny platform - det betyder, at fremover vil nye husejere automatisk få opkrævning på kontingentet, når ejerskifte er anmeldt. Per vil overtage administrationen af web-betalingsservice, dermed lettes vores hårdtarbejdende kasserer Magnus for en del arbejde. Magnus fortsætter med registrering af vore medlemmer.


6.  VANDUDVALG

Aage Sig, Jeppesvej vil fremover være tovholder for det store arbejde med at gennemgå brøndene i grundvandssænkningen hvert år. Han er med sin baggrund i tidligere arbejdsopgaver i stand til at vurdere spulingsbehov og få det sat i værk.


Der vil blive arrangeret et møde med Naturstyrelsen i begyndelsen af februar 2020 vedrørende oprensning af fælles grøfter. Tidspunktet er i nogen grad valgt ud fra, at det er nemmere at vurdere grøfternes tilstand, når vegetationen er væk.


7.  GULDVANGSPOSTEN / HJEMMESIDEN

Vi har et ønske fra bestyrelsen om at orientere grundejerne så godt som muligt om bestyrelsens arbejde gennem hjemmesiden og GuldvangsPosten. Hvis nogle mener, at vi skal være lidt mere diskrete, som en af henvendelserne til formanden tyder på, vil vi fremover undlade at nævne den præcise adresse ved omtale af sager, som vi drøfter på bestyrelsesmøderne.

 

8.  VEJE OG STIER

Stamvejen / Guldvangen er efterhånden ved at være synligt slidt. Det vil være oplagt at begynde at budgettere med en større renovering inden for få år. Vi vil søge at få en faglig vurdering med oplæg til vedligehold til næste bestyrelsesmøde.


Der har været obmærksomhed på stierne i år, hvor der er ryddet grundigt op.

 

9.  BUDGET 2020

I år har vi på grund af et godt tilbud på vejarbejde overskredet budgettet ret markant. Vi finder, at det kan henføres under rettidig omhu, men vi vil til næste møde gå i tænkeboks, så vi har mulighed for ramme 2020 budgettet lidt mere præcist.


10.  EVENTUELT

Næste møde bliver hos kasserer Magnus Andersen den 29. november 2019, kl. 17.00.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423