17-apr-2020 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

17-APRIL-2020  &  15-MAJ-2020   |     BESTYRELSESMØDER

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering 
  4. Generalforsamling
  5. Økonomi
  6. Vandudvalg 
  7. GuldvangsPosten
  8. Veje & stier 

  9. Budget 2021

  10. Eventuelt

 

Bestyrelsen har afholdt møde under særlige omstændigheder, der måske - fra referentens side - kræver en forklaring. Vi skulle oprindelig have holdt ordinær bestyrelsesmøde den 27. marts forud for foreningens traditionsrige generalforsamling. Men en virus kom i vejen, det førte både til aflysning af bestyrelsesmøde og generalforsamling. Vi er nu kommet derhen, hvor det er os magtpåliggende at komme videre. Derfor blev der indkaldt til et nyt bestyrelsesmøde hos næstformand Per Toftdahl, som var i stand til møblere med behørig afstand mellem stolene - tak for det! Mødet blev afholdt med følgende dagsorden:


1.  VELKOMST 

Formand Allan Nielsen bød velkommen til bestyrelsen, alle var mødt.


2.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra sidst, det var den 7. februar, blev godkendt uden sværdslag.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

  • Allan indledte med at berette om en henvendelse fra en grundejer på Guldvangen, der ønskede at skifte fra stråtag til cementtagsten. Det kan godkendes, da Guldvangen ikke er omfattet af deklarationen, som gælder for den første udstykning. Vi vil dog kæmpe imod, hvis nogle grundejere skulle få et ønske om glaserede tagsten.

  • Et medlem spørger om det er tilladt at hente planter fra skovene til beplantning af private haver. Ifølge Naturstyrelsen er dette ikke tilladt, man henviser i stedet til lokale planteskoler.


4.   GENERALFORSAMLING

Vi nåede nu frem til det store punkt på dagsordenen, foreningens årlige generalforsamling. Egon og Magnus havde hver deres synspunkt, suspendere og vente et år eller udsættelse? Der var mange gode argumenter for begge dele. Vi blev dog foreløbig enige om at forsøge at afholde ekstraordinær generalforsamling 20. september 2020. Vi finder det vigtigt at få afholdt generalforsamlingen, da der er mange vigtige ting for bestyrelsen at søge opbakning til. Vi har tidligere omtalt forsvarets øgede brug af strækningen fra Nymindegab i nord til Oksbøl, men det er svært at gennemskue, hvilke gener vi fra sommerhusejernes side vil møde. Til generalforsamlingen har vi fået mulighed for at få en major fra hæren til at komme og besvare spørgsmål. Det er desuden svært at se bort fra vigtigheden af valgene. Ydermere er vi jo uden tvivl nødt til at kigge på kontingentforhøjelse, da veje, grøfter og ikke mindst vandafledning via grundvandssænkning, samt den overståede våde vinter har givet en del at tænke over.


5.   ØKONOMI

I det foreløbige regnskab figurerede kontingenterne med det fulde beløb, men det viste sig, at der desværre er ikke mindre end 27 restanter. I det sidste referat blev omtalt nogen forvirring med udsendte girokort og ny tilmelding til Betalingsservice. Det er Persondataloven, der kræver en ny godkendelse af betalingen. Det er desværre ikke alle, der har opfattet dette korrekt  og det har så ført til denne ærgerlige situation. Ved en del af de manglende betalere, har det vist sig, at vi mangler de korrekte telefonnumre eller mailadresser. Per og Magnus vil lægge sig i selen for at få restancen udlignet.


6.  VANDUDVALG

Ingeniørfirmaet Fuldendt har lavet et oplæg til oprensning af grøfter i skel langs Hundevejen og Guldvangen. Naturstyrelsen har lovet at medvirke ved de strækninger, der støder ind til deres arealer. Vi skal nu have indhentet tilbud fra tre entreprenører. Det betyder, at vi skal på besigtigelse sammen med tilbudsgivere og vi håber at det kan ske i uge 17.


Nogle lodsejere har bedt om en ekstra streng til grundvandssænkningen på Kirkeflod. For dem er det vigtigt at få muliggjort tilslutning fra private dræn. Vi erkender fra bestyrelsen, at der er store forskelle på muligheden for tilslutning af dræn fra parceller i hele vores område.

At tage hul på noget så dyrt og derfor også principielt (som en udvidelse af grundvandssænkningen), mener bestyrelsen er nødvendig først at forelægge for generalforsamlingen. 


Allan opsummerede en række betingelser for en velfungerende vandafledning - vi vil gerne tilbyde rådgivning, ud fra den viden, vi har opnået til medlemmerne. Kvaliteten af de spulinger, vi får foretaget skal vi fra bestyrelsen definere. Dette punkt er afledt af en diskussion om en konkret brønd, der åbenlyst ikke er blevet rørt, trods en registreret spuling af tilstødende rør. Nu ser vi frem til at få nogle tal på bordet med hvad oprensning af grøfter vil koste. Vi finder det meget vigtigt at få tallene fremlagt, da det nuværende kontingent sikkert ikke vil være dækkende.


Inden vi gik videre til næste punkt på dagsordenen blev det besluttet, at udsætte resten af mødet til en senere lejlighed. Det har været et langt møde og vi imødeser nogle priser for vores projekter, inden vi mødes igen. Vi vil forsøge mødet genoptaget hos Egon Ølgod fredag den 15. maj.

 

Vi er åbenbart i gang med at bryde alle sædvaner.



15-MAJ-2020   |     BESTYRELSESMØDE


Mødet genoptaget hos Egon Ølgod. Vi valgte at følge dagsordenen fra sidst med start fra punkt 1 på dagsordenen, da der er sket en del, siden vi valgte at stoppe mødet 17. april. Allan Nielsen kunne igen byde velkommen til en fuldtallig bestyrelse, der efter bedste evne forsøger at gå sammen om at holde afstand. Det foreløbige referat fra sidst blev godkendt med et par justeringer.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

  • På Hans Hansensvej er der et medlem, der spørger ind til muligheden for at gå fra strå til eternit (B7 plader). Det mundede ud i en længere diskussion om det principielle i at holde fast i den oprindelige deklaration med krav til tagbeklædning for Guldvangen - eller at tilgodese det praktiske med en billigere og mere holdbar tagbeklædning. I første omgang valgte vi at holde os til deklarationen.
     

  • En husejer på Kirkeflod ønsker at opføre skur på grunden med anden form for tagbeklædning, huset på grunden er med strå. Vi kunne ikke anbefale det, da skuret ydermere ville blive placeret uden for byggefelt. Ejeren er gjort opmærksom på, at tagbeklædningen ikke er i overensstemmelse med deklarationen og at placering udenfor byggefelt skal anmeldes og ansøges ved teknisk forvaltning for dispensation.

  • Der er i øjeblikket livlig aktivitet på Houstrup Strandvej med at forberede ilandføring af IT-kabel fra England, der skal bores gennem klitterne i det pågældende område.


  • Vi er fra vores bank blevet opfordret til at forsikre os mod svindel mod vores konto, Allan har undersøgt sagen. Ved en erhvervskonto som foreningen har, bærer vi selv ansvaret for eventuelle angreb.


4.   GENERALFORSAMLING

 

Generalforsamlingen har vi fået fastsat til søndag den 20. september. På grund af de særlige omstændigheder, beder vi medlemmerne om at tilmelde sig til mødet. Alle er naturligvis velkomne, men af hensyn til spisning, er vi nødt til at være forberedte på, hvor mange der dukker op.


5.   ØKONOMI

Angående økonomi er der normal aktivitet. Vi har fået vores grusdepoter ved vejene fyldt op med stabilgrus. Der er dog stadig et udestående med kontingenter, som Per og Magnus lover at give fuld opmærksomhed. Per gransker medlemskartoteket for at finde mulighed for kontakt til skyldnerne. Vi satte deadline til 1. juni.


6.  VANDUDVALG

I vandudvalget har vi været på travetur med vores kontaktperson Liliane, fra Fuldendt, Lunde Maskinstation, Hede Danmark og Nr. Nebel Entreprenører. Entreprenørerne var inviteret for at give et tilbud på oprensning af grøfter i skel. Vi besigtigede et område langs Guldvangen og Hundevejen, som vi har valgt at prioritere som første fase af en genopretningsplan for grøftesystemet, der skal sikre forsvarlig afvanding med forbindelse til grundvandssænkningen.


Vi har nu modtaget to tilbud, der ligger i omegnen af 100.000 kr., dog mere, hvis det indebærer køreplader. I den forbindelse skal omkring 10 grundejere kontaktes, fordi der skal fjernes vegetation. Allan vil forsøge at kontakte dem, men vi ønsker at komme videre i sagen så hurtigt som muligt - vinterens vandmængder er ikke glemt. Mellem Frydenlund og Guldvangen er der fra Peter Larsensvej og ud til Houstrupvej en dels rørlagt og dels åben grøft. Vi har fået forslag fra Frydenlund om at ændre til åben grøft hele vejen, det vil så være et dele-projekt.


7.  GULDVANGSPOSTEN 

GuldvangsPosten vil blive udsendt i juli, hvor vi så kan indkalde til udskudt ordinær generalforsamling. Den trykte udgave af GuldvangsPosten koster hvert år ca. 13.000 kr. Vi diskuterede, om vi kan nøjes med en netudgave. Det vil dog være lidt fattigt ifølge et par af bestyrelsen, så vi valgte foreløbig at fortsætte.

 

8.  VEJE & STIER 

Allan har været i forbindelse med Hede Danmark, der har givet et godt tilbud på fældning af træer, hvor alle grundejerne vil få mulighed for at tilmelde træer til fældning. Det vil dog kræve nogen koordinering, så vi vælger at udskyde det projekt til næste år.


I øjeblikket har vi en tilfredsstillende standard på vejene, men vi kommer til at tage en beslutning om renovering af den asfalterede stamvej. Det vil kræve en opsparing, da prisen nok vil nærme sig et års kontingent. Egon vil sørge for at få skrabet kanterne langs stamvejen, da de efterhånden er groet til , så vandet ikke kan løbe væk fra kørebanen.


Egon og Per har planer om at sætte et par pæle op, hvor ovennævnte vej forskyder sig og går ned mod parkeringspladsen. Dette, for at forhindre bilisternes evige trang til at skære vejen. 


I forbindelse med vores snak om vedligehold/renovering af veje talte vi om muligheder for hastighedsdæmpende foranstaltninger. Det er bestemt ikke nogen let opgave at få folk til at nedsætte farten. Det nuværende anlæg på stamvejen - med chikaner - betyder stor slid på vejen, da alt trafik ledes ind i én bane. Prøver man med bump, giver det sandsynligvis støjgener og er også meget dyr. Så kan man lave rumleriller, men så er vi tilbage ved støjen. Skiltning bør jo være tilstrækkelig, men det kræver jo moral??


På legepladsen er sikkerheden i orden, men vi har et ønske om - måske gennem beplantning og nedtagning af nogle af målene - at gøre pladsen mere indbydende. Gode ideer er velkomne.

 

9.  BUDGET 2021

Vi havde en lang diskussion om budgettet. Der er rigtig mange projekter, som presser sig på. Vi kan se, at en forhøjelse fra det nuværende lave kontingent, er uomgængelig.


10.  EVENTUELT

Vi talte om udgiften til stemmesedler, de er jo ikke blevet benyttet i mange år.

 

Næste møde bliver fredag den 15. august 2020, kl. 15.00.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423