29-nov-2019 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

29-NOVEMBER-2019     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering
  4. Økonomi 
  5. Betalingssystem
  6. Vandudvalg, spuling og grøfter
  7. GuldvangsPosten / Hjemmesiden
  8. Veje / stier og belægning på Guldvangen

  9. Budget 2020

  10. Eventuelt

 

Vi afholdt bestyrelsesmøde hos Magnus Andersen, Højsvej.


1.  VELKOMST 

Formanden Allan Nielsen bød velkommen, alle var fremmødt.


2.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet blev godkendt. En lille diskussion om hvorvidt godkendelse skal forblive som punkt dagsordenen. Referatet er jo kendt fra hjemmesiden og bestyrelsen har dermed mulighed for at gøre indsigelse. Debatten mundede ud i, at punktet fortsat består.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

  • Allan havde deltaget i det årlige fællesmøde 20. september med de andre grundejerforeninger i Lønne / Houstrup området. Det er et dialogforum for Gravensbjerg, Gammelgab, Hejbøl, Frydenlund, sommerbyen Houstrup og Guldvangen. Formålet er at kunne tale med større vægt overfor politikerne.

 

  • Allan oplyste, at i ovennævnte foreninger er der kontingenter på fra 250 til 4.000 kroner årligt.

 

  • Et af fællesskabets initiativer er at tale for en cykelsti fra Nr. Nebel til Henne Strand.

 

  • Overvejelser om at afskaffe sponsorgaver i forbindelse med den årlige strandrensning blev kraftigt imødegået. Den årlige indsamling giver rigtig meget arbejde. Allan vil nu i samarbejde med Conny Toftdahl prøve at forbedre kontakt og koordinering til eventuelle bidragydere.

 

  • Forsvaret planlægger et 18 meter bredt spor fra Nymindegab til Oksbøllejren til transport af blandt andet kampvogne. Det vil så vidt vides blive i Naturstyrelsens arealer vest for sommerhusområdet.

 

  • Uden forbindelse til ovenstående, har forsvaret haft en stor øvelse her i efteråret, der har forårsaget omfattende skader på vejene ud mod havet.

 

  • Allan oplyste at han har fået 30 henvendelser fra grundejere, hvoraf de 18 har drejet sig om problemer med vand. Der har efterfølgende været god respons på foreningens tiltag.


  • Andre henvendelser har drejet sig om træfældning. Hede Danmark (som er navnet på det, der før hed Hedeselskabet)  har været ude med forskellige tilbud på fældning af træer. Vi vil forsøge at blive lidt mere konkret om priser til næste bestyrelsesmøde.

 

  • Kommunens skrivelse ud til lodsejere om ikke at lette kloakdæksler kan skabe noget forvirring, da det jo kun er den nye del af Guldvangen, der er kloakeret.

 

  • Der har været et tilbud på at købe foreningens grund Guldvangen 82. Det finder vi ikke, at tiden er inde til.

 

  • Et par andre henvendelser drejer sig om tilladelse til opførelse af et saunahus og en garage.

 

  • Egon har været på legepladsen og fjernet et par legeredskaber, der på grund af tidens tand var blevet usikre.

 

  • Magnus laver en salgsoversigt, så vi kan følge med i sommerhusmarkedet. Indtil december er der i år handlet 23 huse i Guldvangen, det ligner foregående år.


4.   ØKONOMI 

Magnus gennemgik regnskabet, der er præget af, at vi har fået lavet et par store projekter med veje og stier. Status er dog bedre end budgetteret.


5.   BETALINGSSYSTEM

Den fremtidige opkrævning af kontingent overtages af Per Toftdahl, der i samarbejde med Magnus indfører det nye Web-betalingssystem. Beløbet vil i lighed med tidligere blive opkrævet i februar og er nu 1.000 kr. årligt, som vedtaget på sidste generalforsamling.


6.  VANDUDVALG, SPULING & GRØFTER

Det rådgivende ingeniørfirma - Fuldendt - har i år kun modtaget mindre beløb i modsætning til de foregående år. Fuldendt registrerer de spulinge,r vi får foretaget, så historikken nu er tilgængelig tilbage til 2016 på foreningens kortmateriale.

 

Kommunen har sørget for spulinger efter vores ønske. Det sker ved hjælp af skiftende entreprenører, Fuldendt sørger så efterfølgende for den vigtige registrering.

 

Vandudvalget, med Aage Siig i spidsen, vil den 3. december gå en tur rundt i området for at skaffe os et indblik i, hvordan den aktuelle vandsituation er. Aage Siig, Jeppesvej er på vandområdet blevet os en kyndig vejleder og har også vist initiativ ved akutte problemer.


7.  GULDVANGSPOSTEN / HJEMMESIDEN

Hjemmesiden fungerer rigtig godt, tingene kommer hurtigt ud og medlemmerne har mulighed for at være velorienterede. GuldvangsPosten vil udkomme en gang inden jul.

 

8.  VEJE / STIER OG BELÆGNING PÅ GULDVANGEN

Egon vil sørge for at der bliver bestilt grus til grusdyngerne. Det er jo dejligt at have mulighed for at hente par skovlfulde grus, når der opstår huller i vejene.

 

Vi er begyndt at tale om Guldvangen, stamvejen. Det er tydeligt, at nuværende chikaner giver sporkørsel. Det vil være oplagt ved en renovering af vejen at fjerne disse og i stedet etablere 30 km/t bump. Et beløb på en halv million kroner blev kastet på bordet, men der skal naturligvis indhentes tilbud. Det vil indenfor en kort årrække blive nødvendigt med tiltag.

 

Der er også behov for at få høvlet rabatter ved vejene, for at få vandet bortledt. Her har Egon indhentet et rimeligt tilbud som vil blive iværksat.


Der har været obmærksomhed på stierne i år, hvor der er ryddet grundigt op.

 

9.  BUDGET 2020

Ovennævnte fører frem til at drøfte budget for det kommende år. Vi gennemgik i fællesskab forventede udgifter for at sammensætte et så retvisende budget som muligt.


10.  EVENTUELT

Næste møde på Jeppesvej 66, den 7. februar 2020.

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423