29-sep-2018 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

29-SEPTEMBER-2018     |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Gensidig orientering
  2. Fællesmødet - Lønne/Houstrup afholdt 21. september 2018
  3. Vandudvalg - henvendelse fra Frydenlund
  4. Økonomi
  5. Hjemmesiden
  6. GuldvangsPosten
  7. Veje, stier og legepladser
  8. Fællesudvalg (politik og vand)
  9. Vedtægtsændring og folder
  10. Eventuelt

 

Med mulighed for at leje et velegnet sommerhus i det nordjyske, nærmere bestemt Kandestederne, besluttede vi at afholde bestyrelsesmøde over nogle dage i samlet flok. Det blev en god oplevelse med lejlighed til at få drøftet ting ud over en stram dagsorden.

 

1.  GENSIDIG ORIENTERING

Referatet fra sidst blev godkendt.

Højsvej 4 ønsker at skifte tagbelægning fra græstørv til tagpap. Godkendt.

Højsvej 27 vil gerne anvende B7 plader på nybygning, det blev godkendt.

Peter Larsensvej 57 vil gerne skifte til B7 plader, godkendt.

Peter Larsens vej 7 har ønsket at lovliggøre udhus på grunden, godkendt

Formanden orienterede om en brand på Guldvangen. Branden har givet anledning til fokus på den manglende mobildækning. Ved den akutte behov for hjælp, viste det sig næsten umuligt at få tilkaldt brandvæsenet.

Egon fortalte, at en anonym person med et stort køretøj, har kørt stolperne ned i en trafikchikanerne på Guldvangen. Egon har sørget for genetablering.

 

2.  FÆLLESMØDET

Der er den 21. september blevet afholdt fællesmøde for grundejerforeningerne i Lønne/Houstrup. Chr. Møller deltog fra Guldvangen. De seks grundejerforeninger er Gravensbjerg, Sommerhusbyen Houstrup, Frydenlund, Gammelgab, Hejbøl og Guldvangen. Referatet er ikke p.t. udsendt, men her følger et par punkter.

 

Kommunen er indstillet på at genåbne genbrugspladsen på Houstrupvej, da grenafhentningen ikke har haft tilstrækkelig opbakning og derfor indstilles.

 

På grund af den manglende mobildækning er der blevet spurgt til en beredskabsplan ved beredskabet i Oksbøl. En sådan findes ikke og vil først blive udformet ved en større brand.

 

De fleste grundejerforeninger bruger kommunen som entreprenør til vedligehold af vejene, da de har vist sig at være de billigste.

 

Guldvangen vil forsøge at lave aftale med Naturstyrelsen om oprensning af grøfter i lighed med Sommerhusbyen Houstrup, der har fået en sådan aftale.

 

3.  VANUDVALGET

20. august var der et skybrud, som gav problemer med høj vandstand ved bl.a. Jeppesvej 1 og Guldvangen 48. Ved en hurtig indsats blev der etableret spuling med god virkning. Vandstanden har ikke tidligere nået samme højde.

 

Allan fortalte om aktion fra vandudvalget, hvor der er blev skiftet til lettere brønddæksler. Udvalget er mødt ind tre gange med det formål, at udskifte dækslerne og køre de gamle betondæksler på kommunens genbrugsplads. Det er blevet til 40 dæksler. Egon mener dog, at der stadig er et par stykker, der er blevet overset.

 

P.t. arbejder vandudvalget med at lavet overblik (kort) over områdets grøfter med højdekoter. Hermed vil vi få et langt bedre overblik. Vi har kort med indtegnede brønde og nu med grøfterne.

 

Der er lavet en arbejdsplan for vandudvalget, ifølge den bliver alle brøndene efterset en gang hvert år.

 

Der blev talt om miler, som en god måde at håndtere det grå spildevand. Det er noget, vi vil prøve at skaffe os mere viden om.

 

Frydenlund har henvendt sig med et problem med vandafledning i grøften ud til Houstrupvej, grøften deler vore foreninger. Vi er enige i, at den bør ryddes fra Højsvej og ud til Houstrupvej.

 

4.  ØKONOMI

Magnus præsenterede regnskabet. Konklusionen er, at økonomien er sund på den korte bane, men er svær at overskue på langt sigt, når tunge poster som renovering af den asfalterede Guldvangsstrækning og grundvandssænkningen melder sig. Vi har brugt 18.000 kr. på legepladsen ved Jeppesvej, som nu har fået et tiltrængt løft. På legepladsen ved Højsvej vil karrusellen blive repareret.

 

5.  HJEMMESIDE

Magnus refererede til den ny hjemmeside udarbejdet af Conny Toftdahl. Det kan anbefales at gå ind på www.guldvangen.dk. Den nye udgave gik i luften i september.

 

6. GULDVANGSPOSTEN

Næste nummer af GuldvangsPosten vil foreligge i december.

 

7. VEJE, STIER & LEGEPLADSER

Vi havde regnet med at få renoveret Jeppesvej i løbet af efteråret. Det har så vist sig, at aftalerne åbenbart ikke var helt på plads. Vi vil nu undersøge andre løsninger, måske Varde kommunes Vej & Park udvalg kan anvise muligheder.

 

Langs stierne er buskadset nogle steder lidt påtrængende. Egon vil undersøge muligheden for at få klippet tilbage med efterfølgende flisning af grenene.

 

8.  FÆLLESUDVALGET

Fællesudvalget er et nyt samarbejdsudvalg, der omfatter grundejerforeningerne i Varde kommunes sommerhusområder. Et udvalg, der skal varetage sommerhusejernes interesser overfor kommunen. Udfordringen er, at mange ejere ikke bor i kommunen og dermed ikke kan øve politisk indflydelse. Der er udformet pressemeddelelse om ovennævnte, den kan læses på hjemmesiden.

 

Bestyrelsen blev præsenteret for spørgeskema, udformet af udvalget, der spørger ind til grundejerforeningernes overordnede tanker om hele Lønne/Houstrups muligheder som rekreativt område. Den fik vi udfyldt med en del forskelligt input.

 

9.  VEDTÆGTSÆNDRING & FOLDER

Vedtægtsændringen fra generalforsamlingen: ”Et medlem, der er i restance med kontingent, har ikke stemmeret eller taleret ved generalforsamlingen”, indføjes i vedtægterne som paragraf 6, stk. 3.

 

Der arbejdes med at udforme velkomstfolder til nye ejere, folderen vil oplyse om love, regler og ting, der er rare at vide, for nye beboere på Guldvangen.

 

10.  EVENTUELT

Magnus er bekymret for, at den nye databeskyttelseslov betyder, at vi er nødt til at ændre vores måde at beskytte de data, vi som forening ligger inde med, det er bl.a. adresser og telefonnumre. Oplysningerne håndteres i øjeblikket på private computere og det finder Magnus betænkeligt.

Vi har tidligere bevilget en computer til at rumme disse oplysninger, det vil Allan og Magnus arbejde videre med.

 

Magnus har opstillet en oversigt over omsætningen af huse til salg i Guldvangen. 46 huse er til salg, svarende til ca. 10%. I det forløbne år har vi kunnet byde velkommen til 20 nye ejere, så der er en pæn omsætning.

 

Næste bestyrelsesmøde den 23. november 2018, kl. 17.00.   

 

 

 

 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423