14-aug-2020 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

14-AUGUST-2020    |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering 
  4. Økonomi
  5. Generalforsamling
  6. Vandudvalg 
  7. GuldvangsPosten
  8. Veje & stier 

  9. Retningslinjer ved dispensationer

  10. Eventuelt

 


1.  VELKOMST 

Formand Allan Nielsen bød traditionen tro velkommen til mødet med en fuldtallig bestyrelse.


2.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra møde afholdt 15. maj blev godkendt uden kommentarer.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

  • Der har som tidligere omtalt været vist interesse for at afholde loppemarked her på Guldvangen. Allan vil gerne afvente den kommende generalforsamling, for der at se, hvordan interessen er blandt medlemmerne. Det er også for at se, hvordan en eventuel ny bestyrelsessammensætning ser på sagen.


  • Det blev igen drøftet, hvordan vi skal forholde os til hegn af tråd eller lignende opsat i skel. Vi drøftede, om vi skulle orientere om reglerne direkte til grundejerne eller tage det med som et punkt ved generalforsamlingen. Generalforsamlingen får chancen for at kommentere på problemet.


  • Vi har modtaget en mail stilet til bestyrelsen, omhandlende vores planlagte oprensning af grøfter, mailen henviser til bl.a. vandløbsloven. Bestyrelsen har efterfølgende søgt råd og vejledning om foreningens ret til at handle ud fra bestyrelsens mening om, hvad der i bred forstand er i alles interesse. Oprensningen af grøfterne, vil ud fra princippet om solidaritet påføre alle en udgift. Fra kommunens side får vi at vide, at grøfter og grundvandssænkning er i juridisk forstand at betragte som et samlet hele. Dermed er vi jo mere eller mindre forpligtet til vedligeholdelse af ovennævnte. En grundejer med juridisk indsigt har også været så venlig at afgive kommentarer. Vi er fra bestyrelsens side glade for at grundejere udviser interesse for vores arbejde.


4.  ØKONOMI

Magnus gav os nuværende status af regnskabet. Der var kommentarer til de mange penge, der bliver brugt på rådgivning vedrørende oprensning af grøfter, men der er mange forhold, der skal belyses inden entreprenøren kan starte gravemaskinen.


Allan har spurgt ind til ejerskabet af hjertestarteren ved postkassehuset ved Jeppesvej. Hjertestarteren er foreningens ejendom, vi har hidtil haft en serviceaftale med Falck, men vi tror en aftale med et andet selskab ”First Aid” vil være bedre, Per vil sørge for det fornødne.


I et tidligere referat her vi omtalt cybersikkerheden ved vores bankkonto. Vi formoder, at den sikkerhed der ligger i at der skal være to til at underskrive udbetalinger, er tilstrækkelig sikkerhed. Per Toftdahl vil efter hvert bestyrelsesmøde lave en back up på One Drive.


Det er nu lykkedes at få alle kontingenter indbetalt efter den forvirring, der opstod ved ændringen af foreningens medlemsnumre.


5.   GENERALFORSAMLING

Generalforsamlingen 20. september vil blive afholdt efter reglerne i disse Corona tider. Allan har forespurgt myndighederne om retningslinjer ved et sådant møde. Der må deltage op til 500 personer, da det er et privat lukket møde, dog skal afstandskrav på en meter overholdes. Det forudsættes at deltagerne er siddende. Politiet skal underrettes fire dage før afholdelsen.


Vi har fået major Stig Larsen fra forsvaret til at komme og orientere om det kommende tankvognsspor fra Oksbøl til Nymindegab. Han vil også komme ind på, hvad der vil være af aktiviteter ved øvelser.


Efter opfordring vil vi bede forsamlingen ved ”ikke skriftlige afstemninger”, at række stemmesedlen i vejret, dette for ikke at der skal kunne rejses tvivl om afstemningen. Magnus vil sørge for trykning af stemmesedler.


Husk alle er velkomne, men hvis I vil være sikre på mad efter generalforsamlingen, er I nødt til at tilmelde jer.


6.  VANDUDVALG

Allan og Egon har været til et møde med nogle lodsejere på Kirkeflod, der ønsker at dræne på grundene, vi kan dog ikke komme videre med deres ønsker inden generalforsamlingen.


Aage Siig fra vandudvalget har været rundt og rådgive om private dræn. Det er en god mulighed for grundejerne til at skaffe sig værdifuld viden.


7.  GULDVANGSPOSTEN 

Vi er særdeles tilfredse med GuldvangsPosten som den ser ud.

 

8.  VEJE & STIER 

Vi talte om en pæl, som Per har lovet at opsætte ved enden af stamvejen for at få bilisterne til ikke at skyde genvej.


Egon undrer sig over et hul i vejen ved starten af Højsvej, den bliver ved at genopstå. Det kan blive nødvendig med en opgravning.


Vi er opmærksom på, at der er nogle der kører for hurtigt på vejene, iagttagelser tyder på, at udlejningsbureauerne og håndværkere, er blandt de mere travle. Det kunne måske være gavnlig at henvende sig direkte til nogle af dem. Ellers er det jo svært ikke at ramme alle med forskellige tiltag. Egon lovede at undersøge muligheder for hastighedsdæmpende tiltag på det sidste stykke af Guldvangen.


Egon blev gjort opmærksom på, at der er knækket en stolpe ved en nummertavle på Hans Hansensvej.


Egon kunne oplyse at kanterne er skrabet langs stamvejen, så vandet kan blive ledt bort.

 

9.  RETNINGSLINJER VED DISPENSATIONER

Per efterlyste mere faste regler for dispensationer ved overskridelser af byggelinjer eller krav til tagbelægning. Vi ser dog ikke mulighed for at lave faste regler, det vil altid være op til den siddende bestyrelse, hvordan de ser på sagerne.

 

    10.  EVENTUELT

    Dialogmødet for grundejerforeninger med deltagelse fra Din Forsyning og Naturstyrelsen plus folk fra kommunen afholdes den 8. oktober. Formanden er på ferie til den tid, så undertegnede - Anders Grimstrup - og måske Per Toftdahl vil træde til i stedet.


    Et medlem af foreningen har bedt os viderebringe et forbedringsforslag, ved ovennævnte møde, af forholdene ved Houstrup Strand for badegæster. Han foreslår at opsætte en udendørs bruser ved overdækningen til toiletbygningen på P pladsen ved Houstrup Strand, så gæsterne kan få skyllet sand og saltvand af efter turen til stranden.


    Næste møde aftales efter generalforsamlingen den 20. september 2020.

     

    GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

     

    CVR NR. 33798423