25-okt-2020 Referat af B-møde

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

25-OKTOBER-2020    |     BESTYRELSESMØDE

 

DAGSORDEN

 

  1. Velkomst
  2. Godkendelse af referat
  3. Gensidig orientering 
  4. Byggesager
  5. Økonomi
  6. Vandudvalg 
  7. GuldvangsPosten
  8. Veje & stier

  9. Eventuelt

 


1.  VELKOMST 

Det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen blev afholdt hos Egon Ølgod i Lønne.

Formand Allan Nielsen AN, bød velkommen til en fuldtallig bestyrelse, en særlig velkomst til Kay Vejdiksen, det nye medlem, der afløser Magnus Andersen.


2.  GODKENDELSE AF REFERAT

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde og generalforsamlingen blev godkendt, endda med ros for godt arbejde.


3.  GENSIDIG ORIENTERING

  • Vi har fået anerkendelse for en god generalforsamling, der blev afholdt under usædvanlige omstændigheder i denne Corona-prægede tid. Der var jo beslutninger der skulle tages, som kunne have givet anledning til megen debat.


  • Debatten med ikke-levende hegn i skel, (trådhegn eller lignende), havde vi igen oppe at vende. Der er ikke stor lyst fra bestyrelsens side, til at gå rundt i området og agere politi, men vi henstiller til grundejerne, at overholde vedtægterne, der jo bl.a. er lavet for at beskytte dyrelivet i området.


  • Bestyrelsens beretning fra generalforsamlingen er vi enige om ikke at gøre tilgængelig på hjemmesiden. Det må være tilstrækkelig med referentens uddrag derfra.


  • Allan Nielsen har været til fællesmøde med de lokale grundejerforeninger. Her var emnet naturligt nok strandrensningen, der i 2020 blev aflyst. Der er et ønske om i det kommende år at genoptage traditionen, men det store arbejde med at indsamle sponsorgaver, vil blive droppet. Dog vil vi af hensyn ikke mindst til børnene fortsat slutte dagen med slikposer, pølser og drikkevarer til alle. Det vil så blive bekostet af foreningerne.


  • Conny Toftdahl vil lave et oplæg til et takkebrev til forretningerne, der har sponsoreret de gaver, der har været et festligt indslag ved afslutningen af strandrensningen gennem årene. 


  • Dialogmøde med deltagelse af grundejerforeninger og Varde Kommune er blevet aflyst et par gange. Kommunen har nu indbudt til et virtuelt møde den 16. november med en repræsentant fra hver forening. Der er 23 foreninger, som repræsenterer 8.500 sommerhusejere. Allan deltager.



    4.  BYGGESAGER

    Der har været en enkelt byggesag fra Kirkeflod at tage stilling til. Det drejer sig om et byggeri uden for byggefelt. Svaret til kommunen er, at der ikke er grund til indsigelse fra Grundejerforeningen.


    5.   ØKONOMI

    Per Toftdahl, vores nye kasserer, kunne fortælle om ret meget bureaukrati fra banken i forbindelse med skift af kasserer. Han har efter Magnus Andersen overtaget et sindrigt system til opkrævning af kontingenter og medlemsregistrering, som Per udtrykte stor beundring for opbygningen af. Per ønsker dog for sin egen og fremtidige folk på opgavens skyld at få lavet et mere gennemskueligt og enkelt system.

    Økonomien ser fin ud, men der ligger nogle udfordringer forude.


    6.  VANDUDVALG

    I forbindelse med projektet oprensning af grøfter 2020, har Naturstyrelsen fældet rigtig mange træer. Træerne ligger der endnu, men vi håber at de hurtigt bliver fjernet, så Nr. Nebel Entreprenører der har opgaven med oprensning af grøfter, kan komme i gang.


    Aage Siig fra vandudvalget har været rundt og kigge i brøndene, der er i ret god stand. Han har lavet oplæg til Fuldendt, som laver spuleplan ud fra det.  Skelgrøften mellem Frydenlund og Guldvangen, der er delvis rørlagt, skal føres tilbage til åben grøft. Det kræver dog tilladelse at åbne den rørlagte del. Når tilladelsen foreligger, er det meningen, at vi hurtigt går i gang med opgravningen. Økonomisk deles opgaven mellem de to grundejerforeninger.


    Flere har ansøgt om private dræn. Der er i dag 45 registrerede dræn, og der kommer helt sikkert flere. Vi fik på generalforsamlingen tilsagn om mulighed for at etablere brønde på steder, hvor afstanden til nærmeste brønd er stor. Det vil dog kræve accept fra kommunen.


    7.  GULDVANGSPOSTEN 

    GuldvangsPosten forventes at udkomme ultimo november eller primo december. Det vil så være med referatet fra generalforsamlingen og denne beretning. Muligvis bliver det fra et andet trykkeri, men det overlader vi trygt til redaktøren, Conny Toftdahl.

     

    8.  VEJE & STIER 

    Allan Nielsen er ikke imponeret af fartdæmpende foranstaltning i vejforskydningen ved Kirkeflod. Egon og Per lover at kigge nærmere på sagen.

      

    Hjertestarteren har vi kigget lidt nærmere på. Vi er ikke tilmeldt den fælles registrering af hjertestartere - godt for det, da det ved nærmere eftersyn viser sig, at den tilsyneladende ikke virker. Det skal vi nu have ordnet. Det vil sandsynligvis betyde, at der skal trækkes el-ledninger frem til placeringen.


    Som tidligere omtalt er der et problem med hurtige biler på den nederste del af Guldvangen. Kay Vejdiksen vil til næste møde komme med et par løsningsforslag.


    Steen Hansen fra Peter Larsens Vej har kontakt til Hedeselskabet med et tilbud om fældning og fjernelse af træer. De ønsker at få flere pladser til oplagring af flis. Vi kan tilbyde pladsen på Hans Hansens Vej, der tidligere er blevet brugt. Hvis vi kommer i gang vil det ske i 2021.

      

    Et medlem fra Jeppesvej 74 har efter sigende gode ideer til forbedring af legepladsen. Referenten blev bedt om at tage kontakt.

     

    9.  EVENTUELT

    Jens Larsen, der gennem mange år har været nøgleansvarlig ved de fælles posthuse stopper, da han ikke mere er husejer. I den anledning talte vi om at droppe den udvendige lås. Det vil naturligvis give mulighed for at reklamer oversvømmer stedet, men det må vi så håndtere, hvis det tager overhånd. Problemet nu, er at avisbude ikke har adgang til postkasserne. Egon gør straks noget ved sagen og fjerner låsene.


    Næste møde blev aftalt til søndag den 24. januar 2021 kl.10.00.

     

       

      GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

       

      CVR NR. 33798423