GF-2022 Referat

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

16-APR-2022     |     GENERALFORSAMLING 2022



DAGSORDEN


1.  Velkomst

2.  Valg af to stemmetællere

3.  Valg af dirigent

4.  Bestyrelsens beretning 

5.  Fremlæggelse af regnskab og budget

6.  Valg af medlemmer til bestyrelsen. På valg er: 

  • Egon Ølgod
  • Kay Vejdiksen

  • To suppleanter

7.  Valg af to revisorer

8.  Fastsættelse af kontingent

9.  Indkomne forslag

10. Eventuelt



1.   VELKOMST

Det var glædeligt at kunne vende tilbage til traditionen med afholdelse af generalforsamling påskelørdag. Pga. restriktionerne de sidste 2 år, var vi spændt på, hvor mange der ville deltage, men det viste sig at være godt besøgt. Lidt mere end 100 deltog.


Vi kunne så starte med Vesterhavssangen til akkompagnement af liflige toner fra Halfdans harmonika.

Formand Allan Nielsen bød derpå velkommen til ovenstående dagsorden.


2.   VALG AF TO STEMMETÆLLERE

Da velkomsten allerede var overstået med sang og et hjerteligt velkommen fra formanden, gik vi videre til valg af stemmetællere, her blev Thorkild Hansen og Hans Mortensen valgt.


3.   VALG AF DIRIGENT

Bestyrelsen foreslog så Halfdan Andersen som dirigent. Vi har nydt godt af ham i det hverv i en del år. Han blev da også valgt.


4.  BESTYRELSENS BERETNING

Dirigenten takkede for valget og gav ordet videre til formand Allan Nielsen, herefter benævnt (AN). Her følger beretningen i referentens let forkortede udgave:


AN nævnte, at det ikke var længe siden vi holdt sidste generalforsamling, det var 18. september 2021. Han undskyldte, at regnskabet, ved en fejl, ikke var udsendt rettidigt, men der har dog været adgang via den elektroniske udgave af GuldvangsPosten.


Folderen med information og vedtægter er blevet genoptrykt med de reviderede vedtægter.


AN takkede for et godt samarbejde i bestyrelsen.


Corona har i en periode forhindret strandrensningen, men vil nu blive genoptaget i samarbejde med lokale grundejerforeninger og kommunen. Det vil finde sted lørdag den 28. maj kl. 10. Der vil være godteposer til børn og varme pølser og drikkevarer til alle fremmødte. Der vil komme et opslag på hjemmesiden.


I 2021 blev der i lighed med 2020 solgt 48 huse, det er rekord for vores område. Det giver jo anledning til at byde velkommen til de mange nye ejere med et ønske om, at de vil nyde området og aktivt bidrage til sammenholdet i foreningen.


AN udtrykte også, at vi er lidt stolte af vores blad GuldvangsPosten og folderen med information og vedtægter som ligger fremme her ved mødet. Disse og vores informative hjemmeside står Conny Toftdahl som redaktør og udgiver af, samarbejdet ønsker vi at honorere og fastholde fremover.


Det vi af og til omtaler som de lokale foreninger er: Frydenlund, Sommerhusbyen Houstrup, Gammelgab, Hejbøl, Gravensbjerg og naturligvis Guldvangen. Næste lokalmøde finder sted 11. november 2022.


I Varde kommune er der 28 sommerhusforeninger. Her er der valgt et fællesudvalg som talerør for områderne, vores repræsentant er fra Frydenlund i år.


Som noget nyt vil man etablere et dialogforum for ”klimavand” bestående af en styregruppe fra Varde Kommune samt 1-2 fra hvert sommerhusområde over en 2-årig projektperiode. Næste møde er 16. maj 2022, Allan Nielsen og Anders Grimstrup deltager for os.


Vedrørende økonomien har årets omkostninger været lavere end budgetteret. Undtaget er vedligehold af vandforhold, der indeholder ekstra foranstaltninger med afvanding og etablering af stien langs P-pladsen ved Guldvangsgrøften samt afvanding af adgangsvejen ved legepladsen på Jeppesvej.


Omkring honorering til bestyrelsesmedlemmer har vi tidligere givet et beløb til afholdelse af møder til den, der har stået for arrangementet. I forhold til reglerne fra skattestyrelsen er det ikke en korrekt måde at gøre det på. Vi retter ind, så fremover følger vi vejledningen fra skattestyrelsen med kilometergodtgørelse, telefongodtgørelse og andre omkostninger.


Sidste år gennemførte vi et projekt i samarbejde med Hede Danmark, hvor foreningens medlemmer kunne få fældet træer til en fornuftig pris. Der har siden været enkelte forespørgsler om en gentagelse, det kan så være til næste år, men det kræver en frivillig koordinator, der vil stille sig i spidsen for et sådant projekt.


Vedrørende stamvejen har vi igangsat etableringen af ny belægning, det bliver en såkaldt OB-belægning fra Dansk Overfladebehandling I/S. Opgaven forventes udført i maj måned, men indledende arbejder skal være afsluttet først. Chikanerne er fjernet, de har været effektive, men medfører dybe kørespor hvor trafikken samles, derfor ønsker vi at finde frem til en anden løsning. Vandafledningen fra Guldvangsgrøften passerer under vejen ind i grundvandssænkningen, her ønsker vi, inden det nye asfalt lægges på, at skifte til et nyt og større rør for at undgå flaskehals med de stigende vandmængder i fremtiden. Når belægningen er udført, vil der blive etableret fartdæmpende foranstaltninger. Arten er ikke besluttet, men der skal ansøges hos kommunen og godkendes af politiet. Belægningen forventes at kunne holde de næste 20 – 25 år.


Legepladserne gennemgår vi løbende, vi har netop sat nye bord og bænkesæt op.


Grenpladsen på Houstrup vej har holdt åbent fra 4. april, og vil holde til 24. april 2022. Grundet den store interesse, vil vi opfordre Din Forsyning på årets dialogmøde, til at åbne pladsen i vinterferien.


I Vandudvalget har vi i samarbejde med ingeniørfirmaet Fuldendt nået nogle vigtige milepæle på de fælles forhold, som vi kan være stolte af, samtidig med, at arbejdet med klimatilpasning og vedligehold fortsætter. Efterårets og februars kraftige regn, har ikke givet anledning til fortvivlede grundejeres opringninger som oplevet tidligere. Oprensningen af skelgrøfterne Guldvangsgrøften, Hundevejsgrøften samt skelgrøften mellem Frydenlund og Guldvangen er udført. Naturstyrelsen har stadig et lille projekt med etablering af overløb fra skovgrøften og ind i enden af Guldvangsgrøften. I februar modtog vi fra Fuldendt et omfattende udkast til vedligehold af grøfter i vores område. Det anser vi for at være et værdifuldt værktøj for fremtidige beslutningstagere, der skal sikre vedligehold til lavest mulige omkostninger. Fuldendt vil, her i 2022, med Vandudvalget se nærmere på grøfterne i det nordlige område ved Hans Hansens vej og Kirkeflodsgrøften. Det forventer vi fører til initiativer i 2023.


I 2019 fik vi en opfordring til at arbejde hen imod en lokal udvidelse af grundvandssænkningen, der vil lette tilslutning af private dræn. Betingelserne blev gennemgået og godkendt på sidste generalforsamling og efterfølgende af Varde Kommune. Bestyrelsen har modtaget og behandlet ansøgning fra i første omgang tre grundejere på Kirkeflod, der ønsker at etablere privat dræn i et område, hvor der er stor afstand til grundvandssænkningen. Projektet kræver godkendelse af generalforsamlingen og vil i dag komme til afstemning.


Hermed takkede formanden for ordet og overgav mødet til dirigenten, der efterlyste kommentarer til beretningen.

Eva Brammer mente, at vi havde været lidt for tidligt ude med at skifte klatretårnet på legepladsen, den tilhørende rustfri rutsjebane kunne vel ikke være opslidt. AN svarede, at en konsulent havde gennemgået pladsen og fundet dele af tårnet farlige, men lige netop rutsjebanen havde vi været i stand til at genbruge.


5.   FREMLÆGGELSE AF REGNSKAB OG BUDGET

Regnskabet blev fremlagt og præsenteret af kasserer Per Toftdahl. Regnskabet fremgår af hjemmesiden, og vil derfor ikke her blive kommenteret, der var et enkelt spørgsmål at besvare.


AN gennemgik derefter vedtægtsændringerne, der blev vedtaget sidste år. Det har ført til det aktuelle projekt, vi skal have under afstemning her i forsamlingen. Projektet indebærer en udvidelse af grundvandssænkningen i en lomme, Kirkeflod 36 -58, dette åbner for mulighed for privat dræn ved de pågældende huse. AN viste tre tilbud fra lokale entreprenører på opgaven.


Det fik Kristian Iversen fra H. Hansens vej til at kommentere, at det efter hans mening er en privat opgave at få drænet. AN oplyste lidt om historikken i den oprindelige afvandingsplan for Guldvangen, der i dag medfører store forskelle i, hvor tilgængelig grundvandssænkningen er for den enkelte grundejer. Kristian Møller spurgte, hvor mange andre steder, der kan være med det problem, bestyrelsen har vurderet, at det er under otte. Kristian Iversens kommentar med, at det grundejerens ansvar med dræning, fik Eigil Petersen, der er en af de berørte fra Kirkeflod, til at forklare, at han er helt enig i at selve dræningen er en privat sag. Men at i deres område har der ikke været nogen steder at lede drænet til. Dvs. at drænene ikke har mulighed for tilslutning til grundvandssænkningen.


Eva Brammer kommenterede den kommende nye asfaltbelægning, at vi efter hendes mening bruger for mange penge på konsulentbistand og at grøfterne efter hendes mening skal vedligeholdes af kommunen.


Til det sidste fortalte Kristian Møller om en langtrukken sag fra hans formandstid (grøftesagen), vi som klager tabte ved flere instanser. AN svarede Eva, at vi er nødt til at have hjælp fra eksperter i de ofte komplicerede sager, vi står overfor og at vi er overbeviste om, at vi får en god belægning på vores vej, der vil holde i mange år.


Simonsen, P. Larsens vej spurgte, hvor mange lignende projekter vi risikerer at stå overfor. Svaret er, at hver projekt skal til afstemning på en generalforsamling, så vi risikerer ikke at økonomien bare stikker af. 


Da der var blevet foreslået skriftlig afstemning, måtte stemmetællerne i sving. Udvidelsen af grundvandssænkningen blev vedtaget: 55 ja, 13 nej og 1 blank.



6.   VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN

Valg til bestyrelsen Egon Ølgod og Kay Vejdiksen er på valg. Kay ønskede ikke genvalg. 


Steen Hansen, P. Larsens vej blev foreslået og valgt sammen med Egon Ølgod. Som suppleanter blev valgt: Teija Vainio Pedersen, Kirkeflod og Morten Meedom, P. Larsens vej.


7.   VALG AF TO REVISORER

Til foreningens revisorer blev Marius Trip og Bjarne Wølch Rasmussen valgt.



8.   FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT

Kontingentet foreslås uændret 1.500,- kr. På et spørgsmål fra forsamlingen var svaret, at vi ikke udelukker en nedsættelse engang i fremtiden, der er ingen grund til at betale banken for at opbevare penge, vi ikke har behov for. Forslaget blev vedtaget.


9.   INDKOMNE FORSLAG

Punktet med indkomne forslag var hurtigt overstået, da der ikke var nogen.



10.   EVENTUELT

Under eventuelt blev der spurgt til affaldssortering, her må vi konstatere at Varde Kommune tilsyneladende er lidt fodslæbende med at udstikke vores fremtidige løsning.


Eva Brammer pegede på svinget ved Lønne Kirke, hvor vi drejer ind på Houstrupvej som farlig, det vil være godt at udvide med en svingbane. Hun bad os prøve at gøre myndighederne opmærksom på det.


AN takkede personer, der gør en indsats for foreningen. Den afgåede bestyrelsesmedlem Kay Vejdiksen og Conny Toftdahl for en suveræn redaktør rolle. Aage Sig for hans ekspertise vedrørende bortledning af vand. Halfdan Andersen for god tone, både som dirigent og for at føre os sikkert gennem Vesterhavssangen.




 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN


CVR NR. 33798423