GF-2017 Referat

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

15-APR-2017   |     GENERALFORSAMLING 2017

Grundejerforeningen har traditionen tro afholdt den årlige generalforsamling påskelørdag, i år den 15. april 2017. Mødet blev afholdt i Stausø Friskoles hal.


DAGSORDEN


1.  Velkomst

2.  Valg af to stemmetællere

3.  Valg af dirigent

4.  Bestyrelsens beretning

5.  Fremlæggelse af regnskab og budget

6.  Valg af medlemmer til bestyrelsen:

Christian Møller - modtager genvalg

Anders Grimstrup - modtager genvalg

Allan Nielsen - modtager genvalg

Valg af to suppleanter

7.  Valg af to revisorer

8.  Fastsættelse af kontingent

9.  Vandudvalget

10.  Indkomne forslag

11. Eventuelt, herunder:

12.  Indlæg fra DIN FORSYNING om renovation og flextømning.




1.   VELKOMST

Formand Chr. Møller kunne byde velkommen til en pæn stor forsamling og bad de 152 fremmødte indlede med at synge med på ”Vesterhavssangen”.


2.   VALG AF TO STEMMETÆLLERE

Foreningens revisorer Erling Jensen og Flemming Toft blev valgt til stemmetællere.


3.   VALG AF DIRIGENT

Bestyrelsens forslag til dirigent - Halfdan Andersen - blev valgt. Dirigenten gennemgik dagsordenen, hvor en mindre uoverensstemmelse mellem den udsendte dagsorden og den på mødet fremlagte, blev klaret. Derefter dokumenterede dirigenten, at mødet var lovligt varslet i forhold til vedtægterne.


Han gav herefter ordet til foreningens formand for aflæggelse af bestyrelsens beretning.


4.   BESTYRELSENS BERETNING

Beretningen vil blive vedhæftet referatet.


Christian Møller fortalte blandt andet, at vi er 453 medlemmer af foreningen og han opfordrede til at deltage i den årlige strandrensning den 27. maj.


Lone Petersen, Jeppesvej 26 nævnte, at ved indkørslen til Jeppesvej er der opstået en del huller, spurgte til reparation af vejen og om vi havde planer med investering i legepladsen. Egon svarede, at løsningen på hullerne i vejen kan være reparation med såkaldt kold asfalt. Med hensyn til legepladsen svarede Christian, at bestyrelsen overvejer investeringer i legepladserne, men nævnte at legeredskaber er meget dyre.


Der blev gjort opmærksom på, at der ved flere lejligheder er set hugorme på legepladsen - de bør omgås med forsigtighed.


Der blev fra ejere på Jeppesvej og Peter Larsensvej gjort opmærksom på at vejene høvles for kraftigt og at der så opstår kanter, så vandet ikke bortdrænes i tilstrækkelig omfang. Egon svarede, at det er noget, vi skal reagere på.


5.   FREMLÆGGELSE AF REGNSKAB & BUDGET

Regnskabet, der i lighed med beretningen vil blive vedhæftet referatet, kan også læses i GulvangsPosten. Regnskabet er i år blevet delt mellem det ordinære regnskab og det ekstraordinære bidrag til vandfonden.


Kasserer Magnus Andersen nævnte efter gennemgang af regnskabet, at der i de to sidste regnskabsår havde været ekstraordinær mange opkrævninger på grund vandbidraget. Derfor har betalingsservice været en stor lettelse for kassereren, det fungerer rigtig godt.


Vi har i årets løb haft udgift til advokat, for at formand og kasserer kunne lære at håndtere inkassosager. Det er jo således, mener bestyrelsen, at de på generalforsamlingen vedtagne betalinger skal ingen medlemmer kunne ignorere. Vi har dog heldigvis ikke måttet gøre brug af ovennævnte.


Formanden gjorde opmærksom på, at de fleste af grundejerforeningerne får kontingenter opkrævet af kommunerne sammen med boligskatter, men, at vi ved selv at udføre arbejdet (kassereren) sparer en del. Kommunen skal for denne tjeneste have 35 kroner pr. opkrævning. Når vi lader Magnus udføre arbejdet koster det 5,84 kr. pr. opkrævning.


Preben Olsen, Kirkeflod 4 spurgte til bogføring og udskiftning af de nye lette brønddæksler. Magnus svarede, at det bliver disponeret af vandudvalget.


Schelde, Højsvej 15 kritiserede regnskabet for ikke at være retvisende, han mente at bilagene skal være underskrevet af både formand og kasserer. Han mente i øvrigt også, at foreningen bør betjene sig af eksterne revisorer, da han betvivlede revisorernes kompetencer. Hertil svarede formanden, at hvis der er en sådan mistillid til bestyrelsen, vil der jo senere på mødet være mulighed for at bruge stemmeretten.


Den ene af revisorerne, Erling Jensen, rejste sig og fortalte, at de havde gennemgået bilagene minutiøst og der ikke havde været noget at komme efter.


Jeppesvej 5, ønskede at kunne se bilagene for, hvad de enkelte beløb var brugt til, bl.a. legepladsen.


Eva Brammer, Jeppesvej 1 bebrejdede bestyrelsen, at regnskabet for vandudvalget er dukket op, ud af det bare ingenting. Magnus svarede, at dette regnskab netop er etableret for at imødekomme kritikken fra sidste års generalforsamling og at opkrævningen af dette vandbidrag først var startet 1. oktober.


Preben Olsen, Kirkeflod 4 opfordrede til at ansætte professionelle revisorer. Til det er svaret, at det vil komme til at koste mange penge.


Schelde var igen fremme med kritik, nu af dirigenten, som han beskyldte for ikke at udføre sit hverv redeligt, da han efter Scheldes mening, åbenlyst tog parti for bestyrelsen.


Chr. Møller spurgte forsamlingen, om der var stemning for at benytte eksterne revisorer, det blev der højlydt taget afstand fra.


Fra Jeppesvej 25 blev nævnt, at man i enkelte sager godt kan lade professionelle afgøre spørgsmål.


Frank, Peter Larsensvej 69 rejste sig og sagde, at bestyrelsen har handlet ifølge vedtægterne og at der efter hans mening ikke er noget at komme efter.


Schelde påstår nu, at bestyrelsens moral er lav og kassereren uvederhæftig og han anfægter desuden lovligheden af afstemning om regnskabet.


Regnskabet blev derefter sat til afstemning ved håndsoprækning; to stemte imod. Dermed er regnskabet godkendt.


Magnus havde udfærdiget et budget for 2017, som han gennemgik.


6.   VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN

Ved valget til bestyrelsen blev alle genvalgt uden modkandidater.

De nuværende suppleanter Claus Boe, Kirkeflod og Finn Højbye, Jeppesvej lod sig genvælge.


7.   VALG AF TO REVISORER

Erling Jensen, den ene af nuværende revisorer nedlagde sit hverv efter den megen kritik af regnskabet og dermed også af revisionen.


Vagn Levandowski, Højsvej 44 rejste sig og foreslog Eva Brammer og Schelde selv at stille op som revisorer, når de er så utilfredse, som de jo tilsyneladende er.


Jan Mossin; Kirkeflod 3 rejste sig og udtrykte stærk kritik af en uanstændig behandling af revisorerne. Denne kritik kunne Flemming Toft fuldt ud tilslutte sig.


Marius Nissen Trip, Guldvangen 24 fik nu ordet og gennemgik en, i jeres referents optik, en flot CW og mente med humor og efter bedste overbevisning ikke at være svækket åndeligt af aldersrelaterede sygdomme. Derefter foreslog han sig selv som kandidat til den ledige post.


Flemming Toft og Marius Nissen Trip blev herefter valgt til stor bifald fra forsamlingen.


8.  FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT

Christian Møller rejste sig nu og talte for en forhøjelse af kontingent fra de nuværende 500 kroner til 800 kroner. Han nævnte, at de to sidste års ekstraordinære vandafgift ikke vil fortsætte, da vi mener at have fået styr på de basisopgaver, vi var udfordret af. Han nævnte også, at der i fremtiden er opgaver, vi gerne vil tage hul på, herunder veje og legeplads.


Schelde tager ordet, for at sige, at han vil stemme for en forhøjelse under forudsætning af, at pengene bliver lagt ind i regnskabet i puljer, så medlemmerne har styr på, hvad pengene bliver brugt til.


Formanden svarer, at sådan kan man jo ikke bagbinde en bestyrelse, i en demokratisk valgt bestyrelse har man jo netop valgt folk til at varetage alles interesser.


Mona Pedersen fra Jeppesvej 26, synes det er en stor forhøjelse, nævner at hun også har hus andet sted, hvor det ikke er så dyrt. Det kan så skyldes flere ting, men Mona Pedersen var tidligere på mødet kritisk over for huller i vejen på Guldvangen. Det er jeres referent bange for, kan blive dyrt at få udbedret.


Malte Jørgensen, Hans Hansensvej 74 bakker varmt op om forhøjelsen, da han mener, at der rundt omkring er plads til forbedringer.


Tage Christensen, Jeppesvej 72, støtter også forhøjelsen.


Jeppesvej 5 spurgte til en konkret grøft ved deres ejendom. Hun spurgte, om den skulle ryddes af foreningen eller kommunen. Christian svarede at netop denne grøft er foreningens ansvar.


Finn Højbye talte om, hvor sårbar en forening som vores er, da uventede store udgifter til reparation af både veje og grundvandssænkning kan ramme os. Dermed ville han gerne varmt støtte forhøjelsen.


Christian Iversen. Hans Hansensvej 54 uddeler ros til bestyrelsen.


Schelde kritiserer nu igen bestyrelsen og langer ud efter formanden, som han beskylder for uærlighed. Schelde siger, at formanden har sendt ham en mail, hvor det fremgår, at der ikke skal ske forhøjelser. Formanden gendriver hans påstande.


Anni Sørensen, Hans Hansensvej 78 synes forhøjelsen er for stor, hun mener at kommunen nok skal komme og redde os, hvis vi får store problemer med grundvandet.


Bjarne Clausen, Kirkeflod 10 støtter forhøjelsen. Han mener, at jorden ved den skete dræning gennem mange år har sat sig, altså sunket som Skjern Ådal. Det kan over tid skabe voksende vandproblemer, derfor er det vigtigt at grøfterne vedligeholdes.


Mona Jeppesen, Jeppesvej 26 mener ikke, at det er rimeligt, at den af foreningen iværksatte afkortning af grene ind mod vejene, skal betales af alle lodsejere, da der jo er mange, der har sørget for rydning ud for egen grund.


Efter debatten blev forhøjelsen afgjort ved skriftlig afstemning.


For: 72 stemmer og imod: 2 stemmer.


9.  VANDUDVALGET

På vegne af vandudvalget aflagde Allan Nielsen beretning.


Allan fortalte om spulinger af rør i den nordlige ende af Jeppesvej. Disse spulinger bliver nu, i modsætning til tidligere, kvalitetssikret ved at det bliver dokumenteret og registreret, hvornår og med hvilket udstyr spulingen bliver foretaget.


For at følge op på de mange manuelle målinger, der er blevet foretaget af vandudvalget, er der fra kommunens side indkøbt en datalogger, der løbende indsender data til kommunen om vandstanden i området. For at få et mere retvisende billede for hele området har foreningen suppleret med yderligere to stk.


Allan beskrev, hvordan de mange boringer i området havde vist skiftende billeder af sammenpressede tørvelag i jorden. Disse tørvelag forsinker effektivt nedsivningen af regnvandet.


Der er lavet forsøg med et såkaldt lodret dræn, her graves der et hul og fores med fiberdug og fyldes op med grus. Forsøget er beskrevet i GuldvangsPosten nr. 140.


Vandudvalget er i gang med udskiftning af de gamle udtjente betondæksler i området, de bliver udskiftet med dæksler af kunststof. For de ømme rygge i vandudvalget er det en stor lettelse. Nogle dæksler vil dog ikke blive udskiftet, blandt andet ståldæksler i vejene.


Vi mangler stadig at få alle private dræn registreret, vi har før bedt om tilbagemeldinger, det vil vi ikke undlade at gøre igen.


Allan viste et billede af et lidt for kreativt dræn, hvor man har hugget hul ind i siden på en brønd og derefter sat noget væv omkring. Det kan naturligvis ikke accepteres.


Ingeniørfirmaet Johansson og Kaltoft i Varde oversætter de mange målinger til læsbare grafer for foreningen, så har vi mulighed for at bede kommunen om at sætte ind med spulinger, hvor behovet opstår. Her opfordrer Allan lodsejerne til ikke at tøve med at melde, når der opstår problemer med overfladevand.


Holger Jensen, Jeppesvej 94 spurgte, hvad et lodret dræn koster, da han måske kunne tænke sig at få det efterprøvet. Allan svarede, at det er et svært spørgsmål, da det ved de to forsøg foreningen har lavet, har været bortpumpning af vand, der har været en væsentlig del af prisen. Det vil derfor være en god ide at få det foretaget i den tørreste del af året.


10.   INDKOMNE FORSLAG

Der er ingen indkomne forslag.


11.   EVENTUELT

Under eventuelt spurgte Jørgensen fra Hans Hansensvej 74, hvad beboerne kan bidrage med ved modernisering af legepladser. Han opfordrede til en arbejdsdag, hvor meget kan blive klaret.


Fra Jeppesvej 5 lød opfordring til at gentage svampeturen fra for et par år siden. Det havde de haft stor udbytte af.


12.   INDLÆG FRA DIN FORSYNING

Vi havde til afslutning arrangeret os med Jens Stræde Bondesen fra Varde Forsyning. Han fortalte om det nye tiltag med Flextømning, der gør det muligt i højere grad at få tømt affaldscontainere efter behov. Brugerne kan spare lidt og der er også en miljømæssig gevinst, hvis bilerne ikke kører overflødigt. 2177 8733 er hans personlige telefonnummer, tøv ikke med at ringe, hvis I har spørgsmål, var hans opfordring.


Formand Christian Møller afsluttede derefter med at takke for fremmødet og dirigenten for god og kompetent mødeledelse.



Underskrevet af:



----------------------------------------


Referent Anders Grimstrup




________________________________


Dirigent Halfdan Andersen


                                                     


 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN

 

CVR NR. 33798423