GF-2018 Referat

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING

OMRÅDETS OG FORENINGENS UDVIKLING

REFERAT

31-MAR-2018     |     GENERALFORSAMLING 2018

Som sædvanlig blev årets generalforsamling afholdt påskelørdag, i år den 31. marts 2018. Mødet blev igen i år afviklet i Stausø Friskoles hal.


DAGSORDEN


1.  Velkomst

2.  Valg af to stemmetællere

3.  Valg af dirigent

4.  Bestyrelsens beretning herunder bonusinfo fra vandudvalget v/Allan Nielsen

5.  Fremlæggelse af regnskab og budget

6.  Valg af medlemmer til bestyrelsen:

Egon Ølgod - modtager genvalg

Magnus Andersen - modtager genvalg

Valg af to suppleanter

7.  Valg af to revisorer

8.  Fastsættelse af kontingent

9.  Indkomne forslag

10. Eventuelt




1.   VELKOMST

Med lidt forsinkelse lykkedes det at få A/V udstyret til at virke. Formand Christian Møller (CM) bød velkommen til forsamlingen, lidt færre end foregående år, måske på grund af kulden.


Herefter kunne forsamlingen afsynge ”Vesterhavssangen” ledsaget af Halfdans harmonika.


2.  VALG AF TO STEMMETÆLLERE

Marius Trip og Jens Larsen blev valgt som stemmetællere.


3.  VALG AF DIRIGENT

Til dirigent blev Halfdan Andersen (HA) valgt. Den valgte dirigent gennemgik dagsordenen. Han konstaterede, at mødet var varslet til tiden og dermed lovligt. Inden HA gav ordet videre, læste han et forslag til vedtægtsændring fra bestyrelsen op. Det går ud på at medlemmer, der er i restance med kontingent, ikke har stemmeret eller kan tage ordet på generalforsamlingen. Dette vil blive sat til afstemning under punkt 9.


4.  BESTYRELSENS BERETNING SAMT BONUSINFO FRA VANDUDVALGET

Beretningen, som fremlagt af formanden, vedlægges referatet. HA takkede for en fyldig beretning, og opfordrede til at stille spørgsmål.


Eva Brammer spurgte, hvor meget grøftesagen havde kostet foreningen i advokatsalærer. Kasserer Magnus Andersen (MA), svarede at udgifterne var ca. 3.800 kroner.


Peter Schelde bød ind med en kommentar: Når bestyrelsen bruger penge på noget, der strengt taget ikke vedkommer foreningen, hvem skal så betale?


CM svarede, at det naturligvis er grundejerforeningen, han underbyggede med citater fra vandløbsloven og så ikke nogen grund til at fortsætte den diskussion.


Dirigenten gav nu ordet videre til Allan Nielsen for bonusinfo fra vandudvalget. Referatet vil blive vedlagt de plancher, han benyttede sig af under præsentationen.


Allan omtalte det nye medlem af udvalget, Aage Sig, der har bibragt udvalget et stort løft med sin professionelle viden omkring vandafledning.


Status for spulinger blev både illustreret og omtalt. Udvalget var fra sin start mest optaget af problemerne i det nordlige område, men nu er også bl.a. Højsvej kommet med i spulingerne.


Vigtigheden af at få private dræn registreret blev endnu engang understreget.


Allan nævnte, at det er en god ide at indhente flere tilbud, hvis man skal have spulet dræn, da der er betydelige forskelle på priserne hos entreprenørerne.


Samarbejdet med kommunen omkring spulinger har i det forløbne år ikke været tilfredsstillende. Vigtigt er det jo, med de store mængder vand, der gennemstrømmer vores område fra skovene vest for Guldvangen, at vi ikke alene skal finde de vises sten.


I forbindelse med den nye udstykning øst for Houstrup vej, vil der blive forlagt rør, der vedrører vores afvanding. Vi følger sagen.


Det lodrette dræn ved legepladsen, der blev anlagt som et forsøg, fungerer ikke tilfredsstillende.


Udvalget mangler stadig at få udskiftet nogle af de tunge betondæksler med de nye lettere kunststof dæksler, men mon ikke det sker i løbet af sommeren.


Efter Allans indlæg var der nogle spørgsmål:


Fra Hans Hansensvej 32, blev der spurgt om træfældningen ved Lønne har indvirkning på fordampningen af vand. Svaret er, at det er et område med fredskov, så vi må formode, at der bliver genplantet.


Til et spørgsmål fra Jeppesvej 43, kunne CM redegøre for afledning fra søen ved Kirkeflod, det sker ad de samme veje som vandet fra Guldvangen.


5.   FEMLÆGGELSE AF REGNSKAB OG BUDGET

MA startede med at fortælle, at en forening som vores er afhængig af, at medlemmerne betaler deres kontingent, da det jo stort set er den eneste indtægt, vi har. Han oplyste, at vi har 453 medlemmer og at en var i restance. Han redegjorde også for, hvordan proceduren er med udsendelse af opkrævning frem til, hvor beløbet går til inkasso.


Derefter fremlagde han regnskabet, der i lighed med beretningen bliver vedlagt referatet.


Efter aflæggelsen af regnskabet var der nogle kommentarer:


Først rejste Schelde sig for at oplyse om, at det er ham, der har undladt at betale. Han ønskede at oplyse om, at hans vægring skyldes, at bestyrelsen bruger penge på grundvandssænkningen, der efter hans opfattelse hører under vandløbsloven. Han forsikrede at pengene straks vil blive indbetalt, hvis bestyrelsen holder sig til hans opfattelse af vedtægterne.


Til vores kasserers store begejstring roste han regnskabet, der nu er retvisende; Dog kritiserede han dispositioner i forbindelse med grøftesagen.


CM udtalte kritik af Scheldes dispositioner. Det kan jo aldrig være meningen, at en bestyrelse skal gå ind i en diskussion med hvert enkelt medlem om, hvordan pengene anvendes. Hvis man er utilfreds, så møder man op til generalforsamling, hvor der er mulighed for at vælge en ny bestyrelse. Scheldes kommentar som han ønskede ført til referat var: ”Protest mod at kollektivt opkrævede midler bliver brugt til udgifter, der hører under vandløbsloven”.


Derefter fremlagde MA et budget for det kommende år, her fortalte han lidt om de enkelte punkter.


6.   VALG AF MEDLEMMER TIL BESTYRELSEN

Egon Ølgod og Magnus Andersen blev genvalgt til bestyrelsen.


Som suppleanter var der genvalg af Claus Boe, Kirkeflod og Finn Højbye, Jeppesvej.


7.   VALG AF TO REVISORER

Marius Trip og Flemming Toft blev genvalgt som revisorer.


8.   FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT

CM oplyste, at vi fortsætter uændret med et kontingent på 800 kroner. Det er for øvrigt det laveste i vores nærområde.


Eva Brammer spurgte om bestyrelsen har planer om opsparing til større anlæg som veje. CM oplyste at bestyrelsen ikke har aktuelle planer om det.


9.  INDKOMNE FORSLAG

Under punkt 9 blev forslaget til vedtægtsændring bragt til afstemning. En medlem, der er i restance har ikke stemmeret eller taleret ved generalforsamlingen. Forslaget blev enstemmigt vedtaget.


Eva Brammer spurgte, hvad det koster at ændre vedtægterne. CM svarede, at det mest bliver udgifter til genoptryk af vedtægterne, hvilket de for øvrigt trænger til. Ved en vedtægtsændring skal kommunen underrettes, hvilket blot er en formssag.


10.  EVENTUELT

Fra Kirkeflod 85 forlød det, at fremkommeligheden i plantagen er meget dårlig, vejene er opkørte og ødelagte af tunge maskiner, mange steder står vandet højt, så det kun er passabel i støvler. Væltede træer spærrer stierne. Det er fint nok, at der fra foreningens side bliver klippet ved stier, men pas på at holde jer til offentlige områder. Omtalte også en bom ved en ejendom.


Han vil gerne have opstillet et skur på grunden, men synes at byggefelterne på grundene er for restriktive. Trænger vi ikke til en modernisering af dette, var hans spørgsmål.


CM svarede, at i mindre byggesager ligger myndigheden hos bestyrelsen. Tilføjede at vi er meget nemme at tale med.


I forbindelse med Hundevejen er der rettet henvendelse til kommunen.


I en kommentar til dette nævnte Eva Brammer, at hun med et godt resultat har henvendt sig til skovridderen.


Efter dette redegjorde CM for, at vi havde nogle juristers ord for, at vedtægterne i deres nuværende form er fuldt ud dækkende for grundvandssænkningen. Dette bestred Schelde, så uenigheden blev hermed ikke bilagt.


Formand Christian Møller takkede dirigenten for god ledelse af mødet.


Der var desuden en tak fra både CM og AN til eksterne hjælpere, der letter os i vores arbejde.




                      Referent: _______________________________


                                            Anders Grimstrup


                      Dirigent: _________________________________


                                            Halfdan Andersen



 

GRUNDEJERFORENINGEN GULDVANGEN


CVR NR. 33798423